I det fynske folks tjeneste

Polakker sov tæt på farlig gift: Firmaer politianmeldt

Odense Kommune har tirsdag politianmeldt Årslev Entreprænørforretning og Seden Ejendomsinvest. Det sker, efter at polske arbejdere har været ulovligt indkvarteret i en erhvervsejedom i Seden.

Det er her på Nordbirkvej 4 i Seden, at de omkring 15 arbejdere har været ulovligt indkvarteret Foto: Google Maps

Politiet bliver nu inddraget i en sag, hvor polske arbejdere har været indkvarteret på ulovlig vis i en erhvervsejendom på Nordbirkvej i Seden. Arbejderne har boet tæt ved et lager med farlige kemikalier.

Virksomhederne, der henholdsvis ejer og bruger bygningen, er nu meldt til politiet af Odense Kommune. Det oplyser kommunen til TV 2/Fyn.

Det er Fyens Stiftstidende, der har afdækket forholdene i bygningen. Ifølge anmeldelsen har entreprenøren Årslev Entreprenørforretning haft omkring 15 polske arbejdere ulovligt indkvarteret i ejendommen - tæt ved flere tusinde liter kemikalier. 

Kemikalierne i ejendommen står tilbage, efter at virksomheden Printline gik konkurs i år 2016. Det drejer sig om stærke kemikalier som for eksempel svovlsyre og salpetersyre i høje koncentrationer. 

Ifølge avisen har den ulovlige beboelse stået på i flere måneder, og de polske arbejdere har sovet tæt ved kemikalierne. 

Tidligere i sagen er det blevet afdækket, at 39 ton kemikalier tilsyneladende er forsvundet sporløst fra ejendommen. Tilbage er omkring 31 ton kemikalier, som ikke er blevet håndteret optimalt. Det er dem, de polske arbejdere har sovet tæt ved i bygningerne. 

Ejendommen ligger på Nordbirkvej 4 i Odense-bydelen Seden.