Politi: Atypisk brand - men den vurderes med de andre

Ukendte gerningsmænd forsøgte onsdag aften at sætte ild til virksomheden 3X34 i Odense. Politiet kan ikke umiddelbart koble branden til de øvrige - men udelukker ingenting.

Fyns Politi fik klokken 21.42 onsdag aften en melding om endnu en påsat brand i Odense. Denne gang havde ukendte personer sat ild til flytte- og transportvirksomheden 3X34 på Peder Wessels Vej i Odense.

Branden kommer i halen af en stribe påsatte brande forskellige steder i Odense. Ni af brandene har politiet nu en sikker teori om hænger sammen - med samme gerningsmand eller -mænd. Fyns Politi er dog ikke helt overbevist om, at branden onsdag aften kan kobles til de andre.

- Den er lidt atypisk set i forhold til de brande, som vi kigger på i Dalum-området, hvor mange er på de institutionelle bygninger, siger Henrik Justesen , efterforskningsleder, afd. for personfarlig kriminalitet hos Fyns Politi.

Ni af de brande, politiet med sikkerhed mener, kan kobles sammen er brande i OB's klubhus, Odense Kultur- og Idrætshus i Bolbro, Restaurant Carlslund, Odense Roklub, Dalum Skytteforening, Spejderhytten i Fruens Bøge og senest i DHG's klubhus i Odense.

 

- Men det her er pludselig en virksomhed, som ligger i den anden ende af byen, siger Henrik Justesen, der dog ikke udelukker noget.

- Jeg vil sige det sådan, at branden på Peder Wessels Vej bliver vurderet sammen med alle de andre brande, vi efterforsker i øjeblikket. Vi arbejder konstant med det  her og afventer nogle tekniske undersøgelser for at høre, hvad de har givet, siger Henrik Justesen.

Ved onsdagens brand havde gerningsmændene klippet hul i hegnet og stablet en affaldscontainer, en knallert, en havestol og nogle paller sammen i et hjørne under halvtaget. Brandvæsenet ankom og nåede at få bugt med flammerne, inden de fik rigtigt fat i bygningen.