Politi efterforsker ikke ecstasy-sag

Politiet tager ikke problemet med ecstasy alvorligt. Det er opfattelsen hos forældre til de 14-15-årige børn, der for nyligt oplevede at få ecstasy i forbindelse med en lukket fest. Fyns Politi vil nemlig ikke efterforske sagen.

Politiet vurderer, at det er alt for svært at få opklaret, hvem der havde taget ecstasy med til en 15-års fødselsdag i Odense for nylig. Her blev fire teenagere syge efter at have indtaget ecstasy, formentlig i forbindelse med at en eller flere af festdeltagerne har puttet det i deres drinks. Efterfølgende tog de alle en drugtest, som slog ud på ecstasy.

- Der er kun en minimal chance for, at nogen vil fortælle, hvem der tog stoffet med. Vi er nødt til at sætte vores ressourceforbrug ind i forhold til det. Og det vil sige, at vi gør ikke ret meget, siger Ebbe Krogaard, Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

Politiet tror på, at en generel forebyggende indsats er bedre givet ud.

Da det stod klart for forældrene i dagene efter festen, at det var ecstasy, deres børn var blevet syge af, anmeldte de det til Fyns Politi, men de oplevede, at de ikke blev taget alvorligt.

- Jeg synes ikke, at politiet tager sig nok af det, siger Gitte Schmidt, der er mor til en af de piger, der blev syge under festen.

De arrangerende forældre har en komplet deltagerliste, men den har Fyns Politi ikke bedt om at få. Og de er rystede over den manglende efterforskning.

- Jeg har intet hørt fra dem. Jeg er meget rystet over, at de slet ikke har kontaktet mig igen, selv om de fik at vide, at jeg har en liste over alle festdeltagere, siger en mor, der var med til at arrangere festen for sin datter.

TV 2/FYN har talt med hende flere gange, men hun ønsker ikke sit navn frem på grund af sit job, og optræder derfor anonymt.

Selvom Fyns Politi fik udlevet navnelisten, ville det ikke have hjulpet, mener Ebbe Krogaard fra Fyns Politi. De skal nemlig nærmest tage de unge med stofferne i lommen for at kunne lave en sag ud af det.

- Selvfølgelig kan vi spørge dem alle, om de har gjort det. Men vi skal nok ikke forvente, at nogen indrømmer, at de har droppet stoffer i en andens drink, siger han.