Politi massivt til stede: Brugsuddelers søn forsøgte at standse røver

En mand blev mandag anholdt i et fredelig beboelseskvarter i Højby efter et røveri i Super Brugsen, hvor brugsuddelerens søn forsøgte at stoppe ham.

 

Et dramatisk tyveri udviklede sig til et røveri i Super Brugsen i Højby mandag, da en mand stak af med en karton cigaretter. Det fortæller brugsuddeler Søren Mortensen. 

- Han kommer ind og skal købe en karton cigaretter. Da han får den udleveret, tager han kartonen og stikker af. Så er der en af vores unge medarbejdere, der smider alt, hvad han har i hænderne og løber efter ham og får fat i ham, men så udarter det sig til røveri, hvor han begynder at slå fra sig, siger Søren Mortensen. 

Den unge medarbejder, som forsøgte at standse manden, er Søren Mortensens egen søn. Han fik fat i røveren, der begyndte at slå, så medarbejderen måtte slippe den flygtende mand.

Søren Mortensens søn har det efter omstændighederne godt.

Fyns Politi kunne mandag eftermiddag anholde røveren i et beboelseskvarter på Sandkæret i Højby.  Morten Grundholm

- Nu skal han til læge og undersøges for de knubs han har fået af hensyn til en retssag, der senere skal køre. Ellers har han det fint, og vi står sammen og passer på hinanden, siger brugsuddeleren. 

Politi massivt til stede

Politiet var massivt til stede ved brugsen kort efter røveriet.

Det lykkedes politiet at anholde manden i en nærliggende beboelsesejendom på Sandkæret i Højby. Her var politiet mødt talstærkt op med bevæbnede betjente i skudsikre veste og med hundepatrulje.

-  Vi får afspærret området omkring gerningsmandens adresse og får etableret telefonisk kontakt til gerningensmanden, siger vagtchef Anders Furbo Therkelsen.

Derefter forløb situationen roligt, og manden blev anholdt og kørt væk. 

Ifølge vagtchefen var grunden til, at politiet rykkede ud med en større styrke end normalt, at gerningsmanden havde fremsat trusler mod et vidne, der var fulgt efter ham.   

Brugsuddeler Søren Mortensens søn forsøgte at tilbageholde røveren og fik i den forbindelse nogle knubs. Men efter omstændighederne har han det godt.  Morten Grundholm