Politi sigter bilist: Video viser at bilist kørte over for rødt og torpederede letbane

Fyns Politi har fredag sigtet den bilist, der tirsdag kolliderede med et letbanetog. Ifølge politiet viser overvågningsvideoen, at bilisten kørte over for rødt.

Da føreren af en mørkeblå Opel Astra tirsdag klokken 12.30 kolliderede med et letbanetog i krydset mellem Stærmosegårdsvej og Ørbækvej, var det fordi, at bilisten kørte over for rødt. 

Det mener Fyns Politi efter at have efterforsket sagen.

- Vi har nu fået kigget på overvågningsvideoer fra området, og vi har derfor valgt at sigte føreren af bilen efter færdselslovens paragraf 4, siger vicepolitiinspektør Søren Frederiksen fra Fyns Politi. 

Ifølge politiinspektøren viser videoen tydeligt, at sammenstødet skete, fordi bilisten ikke holdt tilbage for rødt i lyskrydset. 

Sammenstødet mellem et letbanetog og bilen skete, mens letbanen kører testkørsel på strækningen fra Tarup til Hjallese. Det var første gang, at letbanen var impliceret i et uheld, der involverede andre trafikanter. 

I testperioden kører letbanetogene med lav fart, og hverken bilisten, passagererne i bilen eller letbaneføreren kom noget til ved uheldet, hvor der alene skete materiel skade.

Strafferammen for overtrædelse af færdselslovens §4 er bøde og betinget frakendelse af kørekortet. 

Et eventuelt erstatningsansvar for de skader, der skete på både bil og letbane, bliver formentlig et forsikringsspørgsmål mellem parterne.