Politiet offentliggør identiteten på knivdræbt 19-årig

Den 19-årige Andres Vo Riis blev stukket flere gange med kniv og døde senere på Rigshospitalet.

Knap et døgn efter et dødeligt knivstikkeri på Nørrebro i København oplyser politiet nu, at den dræbte er en 19-årig mand ved navn Andres Vo Riis. Tidligere hed han Hamza Samsam.

De pårørende er underrettet og er gået med til, at identiteten på den døde offentliggøres, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 19-årige blev omkring klokken 17.40 stukket flere gange med kniv og afgik senere ved døden på Rigshospitalet.

- Efterforskningen peger lige nu på, at der er opstået et slagsmål i krydset mellem Guldbergsgade og Møllegade, hvilket førte til knivstikkeri, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

På nuværende tidspunkt er det ikke klarlagt, hvorfor slagsmålet opstod, og hvad motivet til knivstikkeriet i øvrigt kan være. Politiet efterlyser i den forbindelse vidner i sagen.

Tidligere oplyste politiet, at den 19-årige blev samlet op af en privatbil i Guldbergsgade og bragt til hospitalet. Klokken 20.48 var han død.

Internetmediet syrienblog.dk, der holder øje med danske Syrien-krigere, skriver, at den dræbte har været i Syrien, hvor han har været tilknyttet Islamisk Stat i Raqqa.

Flere medier skriver desuden, at den dræbtes bror er en kendt Syrien-kriger, der i 2013 stod åbent frem og fortalte, at han havde været i Syrien for at deltage i kampen mod landets diktator, Bashar al-Assad.

De oplysninger har politiet endnu ikke ønsket at kommentere.