Politiet om møde med sexkrænker: Han ville holde os ude

Tiltalte i fynsk krænkersag prøvede at spærre vejen ind til sin røgfyldte lejlighed af for politiet.

I underbukser og t-shirt og med sod i begge næsebor kommer han modvilligt ned ad trappen og ud af sin røgfyldte lejlighed.

Det er det første syn, som politiet får af manden i den røde bil, CJ. På det tidspunkt havde politiet ingen anelse om, at det var den mand, som havde været eftersøgt i månedsvis for at have krænket to små piger i sin røde bil på Fyn i efteråret 2012.

Nu sidder CJ på anklagebænken i Retten i Odense, tiltalt for overgrebene på de to piger, voldtægtsforsøg på en kvinde og for at opbevare betydelige mængder sprængstoffer, kemikalier og forskellige våben i sin lejlighed.

1. juli 2013 kommer der røg ud af CJ's lejlighed, og udlejeren ringer til politiet. Politiassistent Bjarne Tykgaard Mortensen er blandt de politibetjente, som kommer derud.

Torsdag sidder han i vidneskranken i Odense for at fortælle om det første møde med CJ.

- Der er røgudvikling på 1. sal, og anmelderen kan ikke komme ind. Jeg kan se, at en rude er varmesprængt, men jeg kan ikke se flammer. Så låner vi en nøgle af anmelderen med henblik på at låse os ind, forklarer han om episoden den 1. juli sidste år.

Lige bag døren går en trappe op til 1. sal, hvor der ifølge politiassistenten er fyldt med røg.

- Der går en person rundt deroppe frem og tilbage i røgen. Så råber vi ham an og beder ham komme ned. Men det vil han ikke, han råber, at han har styr på det, og at vi skal køre vores vej. Han er identisk med tiltalte, siger han.

Ifølge Tykgaard Mortensen var CJ ikke direkte fjendtlig, men tydeligvis ikke interesseret i, at politiet var der. Endelig kommer han ned i sine underbukser og med sorte næsebor.

- Han prøver at spærre vejen for, at vi og brandvæsnet kommer ind, forklarer politiassistenten.

Brandmændene kommer omsider indenfor, og kort tid efter kommer de ud med meldingen om, at der ligger noget i lejligheden, der ligner en pistol. Mod CJ's vilje går politiet op i lejligheden, hvor pistoler, kemikalier og sprængstoffer ligger i et stort rod.

Senere fandt politiet en rygsæk med strips og dildoer i CJ's varebil, og en dna-test viste, at der var et match mellem CJ og overgrebene på de to fynske piger otte måneder tidligere.