Politiet om video fra Vollsmose: - Vi har fået de første henvendelser

Fyns Politi offentliggjorde torsdag en video fra Vollsmose, der stammer fra skudepisoden den 24. juni sidste år, hvor Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt. Nu har de første borgere henvendt sig.

Fyns Politi offentliggjorde torsdag en video med en lydfil, hvor man blandt andet kan høre skud og råbende stemmer, og det har fredag kastet de første borgerhenvendelser af sig.

- Vi har indtil videre fået tre henvendelser, og de henvendelser arbejder vi selvfølgelig videre med og holder op imod den øvrige del af efterforskningen, siger politikommissær Jesper Ingemannn Bæk.

Politiet håber, at flere snart vil se videoen og især lytte til lyden og henvende sig i sagen.

- Vi vil altid gerne have flere henvendelser derudefra. Så vi opfordrer fortsat til, at folk, som har viden og oplysninger i den her sag, kan komme politiet til hjælp. Så ring herind og lad os få en snak, så vi kan bruge det i efterforskningen.

Leder efter to bandemedlemmer på scooter

Fyns Politi håber, at videoen med stemmerne kan lede dem på sporet af to mænd fra Korsløkkegrupperingen, der kom kørende til Vollsmose på en scooter, og som efter en konfrontationen med Vollsmosegruppperingen flygtede på scooteren igen.

Politiet formoder, at det var i forbindelse med de to mænds flugt på scooteren, at der blev skudt efter dem, og at ét af de skud ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail den 24. juni 2020.

Fire sigtede

Foreløbig har Fyns Politi fire sigtede i sagen om Abdinur Mohamed Ismail. Alle fire stammer fra Vollsmosegrupperingen. Håbet er, at videoen kan være med til at lede politiet frem til de to mænd, der flygtede på scooteren og som stammer fra Korsløkkegrupperingen.

Efterforskningen har været massiv siden drabet den 24. juni sidste år, og selvom alle involverede ikke er anholdt og sigtet endnu, er politiet tilfreds med det foreløbige resultat af efterforskningen i det odenseanske bandemiljø.

- Det er et svært og meget lukket miljø at efterforske i, og derfor kræver det enorme ressourcer, og det kræver enorm grundighed at komme til det resultat, vi er kommet til nu, siger Jesper Ingemann Bæk.

Hvis man mener at kunne genkende stemmerne på videoen, vil politiet meget gerne kontaktes på telefon 1-1-4.

Det er disse to mænd, der kom kørende til Vollsmose på en scooter, politiet leder efter. Video: Fyns Politi