Politiet: Overfald på Jeginds mand er ikke banderelateret

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen mener ikke, at overfaldet på rådmand Jane Jeginds mand Lars Møllerhøj er banderelateret, men derfor kan overfaldsmændene godt have banderelationer.

Lars Møllerhøj, gift med rådmand Jane Jegind (V), ville hjælpe tre piger, der var kørt galt og landet på taget tæt på hans hus i Seden Strandby sent tirsdag aften. Men han endte i stedet på sygehuset med hjernerystelse og en brækket næse efter flere slag og spark.

Den ene af de tre piger stikker af, da Lars Møllerhøj ankommer, og han står og snakker med de to tilbageværende. Mens de snakker kommer en anden, mørkeblå eller sort bil med fire mænd i og dem snakker han også med. Da Lars Møllerhøj siger til de fire, at han hellere må ringe til politiet, siger de, at det har de allrede gjort. Det næste, der sker, er, at Lars Møllerhøj bliver slået ned.

Ikke banderelateret
De fire mænd beskrives som 18-22 år gamle. Den ene er af afrikansk afstamning, og de tre andre er heller ikke etnisk danske. 

Fyns Politi mener ikke, at voldshandlingen mod Lars Møllerhøj er banderelateret.

- Det er hændelsen og gerningsforløbet. Tre piger kommer kørende, kører galt i en bil. Efterfølgende kommer der nogen for at hente dem. Jeg tror, det er et enkeltstående tilfælde, jeg tror ikke, det har noget med bander at gøre, men man kan jo ikke vide, om de er banderelaterede. Og det kan de meget vel være, men selve forholdet, som jeg arbejder med og efterforsker lige i øjeblikket, ser ikke ud til at være banderelateret, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Narkosalg i området
Margrethe Fredsø bor tæt på det sted, overfaldet på Lars Møllerhøj skete, og hun er en af de beboere TV 2/FYN har talt med i området, der mener, at der foregår salg af stoffer i Seden.

- Jeg er ude at gå en aftentur med min hund, og så kommer der en meget stor, sort Audi og holder for enden af Muslingevej. Og kort efter kommer der en rendende ned i strømpesokker og hopper ind i bilen. Lidt senere kommer der en ud, der sniffer noget fra hånden, og audien kører afsted. Jeg spørger så den unge, om det er måden, man får leveret stofferne på i dag. Og så svarer han, ja, desværre. Det er jo trist at være afhængig af sådan noget, fortæller Margrethe Fredsø.

Hun mener, det sker næsten dagligt. 

- Nu bor jeg på Kragenæsvej, og der har vi en evig trafik herud af biler, der kører stærkt, og de kører hele natten. Ikke kun til klokken 22, 23, 24, men klokken 1 og 2 og 3 og 4. Evig trafik, siger Margrethe Fredsø.

 Henrik Justesen arbejder ikke med narkosalg, men han opfordrer folk til at melde det, hvis de ser det.

- Om der er salg i området derude, det er ikke noget jeg kan sige noget om, men hvis der er nogen, der har den viden, så må de endelig ringe ind til politiet, siger han.

Politiet ved, at bilen, de tre piger kørte i, var stjålet, og det kan være årsagen til, at de fire mænd reagerede så kraftigt på Lars Møllerhøjs bemærkning om at ville ringe til politiet, mener Henrik Justesen.  

Under alle omstændigheder betragter politiet voldssagen som meget alvorlig, for det må ikke være sådan, at en mand, der vil hjælpe i et færdselsuheld, skal overfaldes.

- Nej, det skal ikke være sådan. netop det der med den gode mand, som hører et færdselsuheld, vil ud for at hjælpe, se hvad der kan være galt, han skal selvfølgelig ikke slås ned. Og det er jo netop det, der gør, at det er en ganske umotiveret grov voldssag, siger Henrik Justesen.

Oversigt

    Oversigt