I det fynske folks tjeneste

Politiet undersøger trusler mod SDU

Fyns Politi har modtaget en anmeldelse om trusler mod SDU. Vagtchefen ønsker ikke at oplyse, hvilke foranstaltninger der er sat i værk.

Foto: Anders Høgh

Foto: Anders Høgh

Foto: Anders Høgh

Foto: Anders Høgh

1 af 4

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse om trusler mod SDU, fortæller vagtchef Erik Skov til TV2/FYN.

Men han ønsker ikke at oplyse mere på nuværende tidspunkt.

I følge DR FYN er der tale om en trussel på det sociale medie Jodel. Beskeden kommer fra en anonym bruger.

Beskeden lød: "Bliv hjemme fra SDU i dag" efterfulgt af en pistol-emoji

Der er øget patruljering på og omkring Syddansk Universitet, og klokken otte i morges sendte Henrik Dam, rektor for SDU, følgende mail til medarbejderne, oplyser DR FYN.

- Politiet vurderer ikke, at man skal blive hjemme, men vil øge patruljeringen på SDU. Jeg vil samtidig opfordre til, at I er opmærksomme og ekstra årvågne, og give besked, hvis I oplever noget usædvanligt, skriver Henrik Dam i en mail.

På Twitter skriver SDU:

Alle ansatte og studerende: Politiet har vurderet, at der ikke er grund til at blive hjemme. De øger patruljeringen på SDU i dag.

- Jeg blev ringet op af politiet klokken kvart i tolv i nat. Politiet fortalte, at der var kommet en trussel på et socialt medie, fortæller rektor Henrik Dam til TV2.dk.

Det er ikke klart om truslen kun er rettet mod SDU i Odense eller andre af SDUs adresser.

- Som jeg forstår på politiet, så er det deres opfattelse, at det drejer sig som SDU i Odense, men da truslen ikke er konkret har vi meldt bredt ud til medarbejderne på de øvrige campus, siger rektor Henrik Dam til TV2.dk.