I det fynske folks tjeneste

Politiets efterforskere om skolebrand: - Vi har gode spor at gå efter

Efterforskningen af tirsdagens brand på den nedlagte skole på Demantsvej i det sydlige Odense fortsætter onsdag.

00:47

Politiets efterforskere har onsdag travlt med branden på den nedlagte skole på Demantsvej i Hjallese. Branden blussede op igen natten til onsdag.

Politiets efterforskere har onsdag travlt med branden på den nedlagte skole på Demantsvej i Hjallese.

Efterforskningsleder Claus Andkjær Rosenberg fra Fyns Politi fortæller til TV 2/Fyn, at de har flere gode spor at gå efter.

Jeg kan sige, at vi i aftes har anholdt én, der er sigtet for medvirken til ildspåsættelse, og så må den øvrige efterforskning vise, om der var en eller flere gerningsmænd

Claus Andkjær Rosenberg, leder i efterforskningsafdelingen, Fyns Politi

- Vi har fået flere gode vidneforklaringer, der peger os i retning af potentielle gerningsmænd. Men så langt er vi ikke endnu. Vi har gode spor at gå efter, men vi har endnu ikke kontakt til nogen personer, siger Claus Andkjær Rosenberg, der er leder i efterforskningsafdelingen hos Fyns Politi.

Politiet anholdt tirsdag aften en ung mand, der nu er sigtet for ildspåsættelse. Under afhøringen er der ifølge efterforskningslederen kommet flere ting frem, som de nu efterforsker.

- På baggrund af de fysiske omstændigheder derude og flere vidneforklaringer skal vi nu se, om vi kan få det hele stykket sammen for at finde ud af, om han har handlet alene, eller om der er flere gerningsmænd, siger Claus Andkjær Rosenberg.

Kun én anholdt

Han afviser, at de allerede har foretaget yderligere anholdelser i sagen.

- Jeg kan sige, at vi i aftes har anholdt én, der er sigtet for medvirken til ildspåsættelse, og så må den øvrige efterforskning vise, om der var en eller flere gerningsmænd. Vi har ikke flere anholdte, så langt er vi ikke endnu, siger efterforskningslederen.

Læs også Brændte igen i nat: Flere i politiets søgelys efter brand på nedlagt skole

Politiet arbejder nu videre med undersøgelser af gerningsstedet. Branden blev i første omgang anmeldt til beredskabet klokken 18.27, men natten til onsdag måtte Beredskab Fyn rykke ud for et efterslukke.

Der er dog umiddelbart intet, der tyder på, at nattens ild var påsat.

- Det ligger og ulmer lidt, og så er det bare blusset op igen, siger Claus Andkjær Rosenberg.