I det fynske folks tjeneste

Politigård rykkes ud af byen: - Så kan vi måske komme dertil

I gågaden blev nyheden om en politigård uden for Odense positivt modtaget. Det er for besværligt at komme ind til byen, lyder det.

00:37

Politigården i Odense bliver sandsynligvis flyttet fra centrum og ud af byen, så den ligger tættere på motorvejen. Det bekymrer dog ikke fynboerne, der tværtimod synes, det er en god løsning - i hvert fald hvis man skal tro de fynboer, TV 2/FYN snakkede med i gågaden i Odense tirsdag.

Hannah Jørgensen, der bor i Langeskov, ser frem til, at det bliver lettere at komme hen til politigården, så man ikke skal igennem Odense og lede efter parkeringspladser. 

Læs også Stoleleg: Ny politigård får ikke plads til alle betjente

- Det passer mig meget bedre. Det er jo ikke til at komme herind til byen efterhånden. Der er jo ingen parkeringspladser eller noget som helst, siger Hannah Jørgensen.

- Så kan det være, der var lidt mere mulighed for, at vi kunne komme dertil, fortæller hun.

Odenseanere: Så længe de gør deres arbejde

Også odenseanerne er positivt indstillede over for en politigård, der ikke længere ligger centralt, som politigården i Hans Mules Gade gør.

Så længe politiet fortsat passer sine opgaver, er det ikke noget problem.

- Jeg tænker umiddelbart, at hvis de passer deres patruljer, og de gør deres arbejde, tænker jeg, det er fint nok. Jeg bruger ikke politigården til noget som sådan, siger Søren Knutzen.

- Politiet er her vel stadigvæk, tilføjer Adam Helweg, der også bor i Odense.

Forhandlinger med bygningsejer

TV 2/Fyn har søgt aktindsigt i mails fra Bygningsstyrelsen til Fyns Politi, og de viser, at staten kan være tæt på at skrive under på en kontrakt, der sender politiet ud af bymidten og ind i eksisterende bygninger.

Den nye station, der er placeret tæt på motorvejen, er på forhånd dimensioneret i underkanten. Der bliver kun etableret 400 arbejdspladser til de 550 ansatte, som bliver tilknyttet stationen, og det skyldes, at der på skift er udekørende betjente, der ikke har behov for en fast kontorstol på den nye station, fremgår det af korrespondancen mellem Fyns Politi og Bygningsstyrelsen.

Bygningsstyrelsen har afsøgt markedet for byggegrunde, nybyggeri og andre eksisterende bygninger, der kunne egne sig til et fremtidigt lejemål, men er nu dybt inde i forhandlinger med en enkelt bygningsejer.