Politiker vil skyde måger

Der er nu håb om hjælp til de beboer og virksomhedsejere i Odense som er plager af måger. Socialdemokraterne mener, at mågerne skal skydes.

Måger hærger i flere boligområder og industrikvarterer flere steder på Fyn. I det vestlige Odense tripper næsten flyvefærdige mågeungerne rundt på tagene. Her er mågernes skrigeri og især mågeklatter på bilerne også et stort problem.

- Der er rigtig mange mennesker, der bliver genereret af larmen. De er overalt, og når man vil fodre ænder, stjæler mågerne ofte brødet, siger Tim Vermund(S), der er medlem af Odense Byråd.

Naturstyrelsen kan I nogle tilfælde gives tilladelse til at skyde måger i sensommeren.

- Man kan give tilladelse til at skyde enkelte gamle fugle for at skræmme dem, og afholde dem fra at lave koloni, og på et senere tidspunkt kan vi give tilladelse til at fjerne reder og æg, siger Lars Erlandsen, vildtkonsulent, Naturstyrelsen Fyn.

Og den mulighed kan nu komme i brug i Odense. Her arbejder Socialdemokraterne i Odense Byråd på en plan, der skal gøre noget ved problemet i de værst ramte områder.

- Vi vil gerne åbne op for at vi kan tage alle muligheder i brug. Vi kan sætte pigtråd og skræmsler op, men jeg synes også, at vi skal åbne op for at vi skal skyde måger i de områder, der er mest belastet, siger Tim Vermund.