Politikere: Beboere i Odense lever i støjhelvede

Støjen fra morvejen syd om Odense skal bringes ned. Det er to byrådspolitikere blevet overbevist om efter et møde med støjgruppen. Politikerne kræver hurtig løsning.

Lars Havelund (K) og Anders W. Berthelsen (S) sidder begge i By- og Kulturudvalget og var onsdag aften inviteret til møde med grundejerforeninger og repræsentanter for beboere i Dalum, Hjallese, Dyrup og Sanderum.

Her fik gruppen overbevist de to politikere om, at støjgenerne fra Den Fynske Motorvej er så store, at der skal handles nu.

- Jeg kan forstå, at beboerne ikke længere kan holde støjen ud langs motorvejen. Støjgenerne bliver mere og mere ulidelige, og det har efterhånden stået på i mange år. Beboerne har været tålmodige og ventet længe, men nu må der skrides til handling, og det må vi hjælpe dem med, siger Lars Havelund.

Støjen har plaget beboerne i 13 år - og lige fra starten har der været etableret en støjgruppe. i løbet af årene har der været afholdt en lang række møder mellem gruppen og skiftende ministre.

- Man kan ikke byde beboerne at bo i sådan et støjhelvede. Og det bliver kun værre, når motorvejen formentlig om nogle år får seks spor. I den forbindelse må det være et absolut krav, at der laves et effektivt støjværn. Men allerede nu bør staten finde en midlertidig løsning, som kan begrænse støjen. Beboerne har ventet længe nok, siger Anders W. Berthelsen.