Politikere bøvler med iPads

Alle byrådspolitikere i Odense har fået en iPad og skal fremover læse dagsordner og bilag på deres nye elektroniske tavlecomputer. En politiker frygter, at byrådsmedlemmerne ikke vil være så godt forberedte til møderne mere.

Kommunen kan spare 100.000 kroner ved at sende dagsordner med bilag ud via iPads i stedet for at trykke og sende med post. Derfor har de 29 byrådsmedlemmer fået hver en iPad.

- Det har klart sine fordele, men det har også sine begrænsninger, hvor man skal lære den at kende, hvis man skal få det optimale ud af den, siger Kasper Westh fra SF, der har været med i forsøgsordningen.

Kommunen håber, at iPads kan være med til at vidensdeling og dialog mellem politikerne, men sådan oplever socialdemokraten Christian Frederiksen ikke den nye teknologi.

- Jeg kan være bekymret for, at vi ikke er så velforberedte, når vi går til byrådsmøder. Vi ikke har samme overblik over dagsordenerne og bilagene på en iPad. Det flimrer for øjnene, når man har siddet og kigget på skærmen i et stykke tid, siger Christian Frederiksen.

Fra den 1. april skal politikerne udelukkende forberede sig og orienterer sig i de mange tekster på deres iPad.