Politikere kunne ikke blive enige: Konsekvensen blev en morgen som skolepatrulje

Fire Odense-politikere blev ikke enige i valgspillet Løst eller KVast. Mandag morgen måtte de derfor vikariere for Risingskolens skolepatrulje.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) havde bestemt, at Odense-deltagerne i Løst eller KVast-spillet skulle tage en tjans iført den refleksgule skolepatruljeuniform, hvis de tabte spillet.

Og det var præcis, hvad der skete, da væggene klappede sammen om Tim Vermund (S), Sanne Skougaard Andersen (V), Søren Freiesleben (Ø) og Carsten Sørensen (DF).

Derfor stod deltagerne klokken 7.40 klar i mørket ved Risingskolen med gule slikkepinde i hånden.

- Det var en megahyggelig straf. Vi fik snakket med nogle søde børn, der ved, hvordan man er god til at stå skolepatrulje. Det var en god morgen og godt gensyn med kolleager, fortæller Tim Vermund.

Uenige om tosprogede

I TV 2 Fyns valgspil, Løst eller KVast, kunne de fire Odense-politikere, der alle håber at blive stemt ind i byrådet tirsdag, ikke nå at blive enige om den ulige fordeling af tosprogede skoleelever i Odense Kommune.

På enkelte skoler i Odense er over halvdelen af eleverne tosprogede, og flere skoler har op mod en tredjedel tosprogede elever. Andre steder i kommunen er antallet af tosprogede elever helt nede omkring en enkelt procent.

Se hele forhandlingen mellem de fire politikere.
Fotograf: Fotograf: Jonathan Malat Redigering: Jonathan Malat/Anton Gyde

De fire politikere var tæt på at nå til enighed, men da tiden rendte ud, kunne DF'eren Carsten Sørensen alligevel ikke underskrive aftalepapiret - og dermed måtte han og de andre trække i refleksvesten.

- Jeg synes, det er en af de sjoveste og bedste ideer, TV 2 Fyn har fået. Det afspejler faktisk meget, hvordan arbejdet fungerer i virkeligheden. Det er meget mere samarbejde end at slå hinanden i hovedet, fortæller Tim Vermund.

Samtlige fynske kommuner har haft deltagere igennem valgspillet, og kun Odense og Assens endte med at tabe, da de ikke kunne blive enige. Konsekvensen for deltagerne fra Assens Kommune var, at de skulle rengøre 13.500 solceller og en enkelt vindmølle.

Sanne Skougaard Andersen (V), Carsten Sørensen (DF) og Tim Vermund (S) stod mandag skolepatrulje ved Risingskolen i Odense. Søren Freiesleben (Ø) var forhindret i at deltage grundet arbejde.
Sanne Skougaard Andersen (V), Carsten Sørensen (DF) og Tim Vermund (S) stod mandag skolepatrulje ved Risingskolen i Odense. Søren Freiesleben (Ø) var forhindret i at deltage grundet arbejde.
Foto: Tim Vermund