I det fynske folks tjeneste

Politikere står sammen i rokadesag

Aftalen mellem to ministerier, Odense Kommune og de fynske uddannelsesinstitutioner skal på plads. Det mener de fynske folketingsmedlemmer. De står nu sammen i kampen for at få gennemført rokaden af uddannelsesinstitutioner i Odense.

02:53

1 af 2

Hvis sagen ikke bliver løst, frygter de, at det vil det ramme de fynske uddannelser hårdt.

Flere af de folkevalgte forstår ikke, hvorfor aftalen fra 2008 om bygningsrokaderne pludselig ikke holder længere, som undervisningsminister Tina Nedergaard onsdag sagde på TV 2/FYN.
- Jeg både tror og håber, at alle fynske folketingsmedlemmer vil bakke op om at få den her sag løst, siger Venstres Erling Bonnesen.

SFs Anne Baastrup er enig.
- Jeg synes, det er fantastisk uskønt. Vi skal have fat i en dialog, siger hun.

Hun vil spørge Tina Nedergaard om problematikken i folketingssalen.

Niels Helveg er kritisk

Også De Radikales Niels Helveg-Petersen og Socialdemokraternes Carsten Hansen er kritiske.

Rokaden, der er én af Danmarkhistoriens største, skal forbedre forholdene for de studerende som pædagoger og ingeniører og samle uddannelser ved Syddansk Universitet. Men onsdag udtalte undervisningsministeren, Tina Nedergaard (V), at ministeriet ikke længere vil stå ved sin del af aftalen.
- Kammeradvokaten har vurderet sagen, og han har vurderet at aftalen skal genforhandles, sagde hun.

Undervisningsministeriet kræver helt konkret et nedslag i prisen for Ingeniørhøjskolen i Odense, som ministeriet skal købe af Videnskabsministeriet og Syddansk Universitet. Undervisningsministeriet mener nemlig på baggrund af Kammeradvokatens undersøgelse, at den aftalte pris fra 2008 er alt for høj efter nutidens ejendomspriser - svarende til 100 millioner kroner. Derfor skal aftalen genforhandles, lyder det.

Men de fynske parter raser over den udmelding. Et nedslag i prisen på Ingeniørskolen gør nemlig, at andre dele af rokaden ikke kan finansieres - i form af etableringen af et Teknisk Fakultet ved Syddansk Universitet. Derfor vil hele kabalen falde til jorden.

SE MERE PÅ TV 2/FYN TORSDAG KLOKKEN 19.30.