I det fynske folks tjeneste

Politisk redaktør: Ikke overraskende at Boye stopper

TV 2/Fyns politiske redaktør Jesper Buch er ikke overrasket over, at Odenses borgmester Anker Boye trækker sig fra posten før tid.

- Da Anker Boye i begyndelsen af 2016 meddelte, at han ikke genopstiller, havde jeg forventet, at han ville trække sig kort tid efter.

- Når kaptajnen på broen meddeler sin afgang vil, han altid være svækket ledelsesmæssigt, fordi man ikke længere er fremtidens mand.  Så jeg havde klart forventet, at han ville trække sig kort tid efter opstillingsmødet i april 2016, da partiet valgte Peter Rahbæk Juel som ny spidskandidat, siger Jesper Buch.

- Det skete så ikke dengang, men jeg tror også, at  partiet ånder lettet op, fordi det sker nu.  Årsskiftet er samtidig en naturlig anledning til at give plads for efterfølgeren  og give ham mulighed for at træde i karakter. 

- Det er naturligvis helt og aldeles Anker Boyes egen beslutning. Med sin afgang siger han tak til sit parti  og giver Peter Rahbæk Juel det bedst mulige udgangspunkt for at blive mere synlig i det kommende kommunale valgår 2017. 

- Peter Rahbæk Juel vil med den synlige platform, han nu får foræret,  forøge chancerne for, at partiet kan fastholde borgmesterposten. 

- Hvis man ser på, hvordan det er gået Socialdemokraterne andre steder i landet de sidste 20 år,  så er chancen for at genvinde magten væsentlig større, når den afgående bykonge er gået af før tid for at give plads til sin efterfølger.

- Men dermed ikke sagt, at valget er vundet på forhånd. Vælgerne skal også kunne lide, det de ser på det personlige og politiske plan, og her falder afgørelsen jo først på valgaftenen i november næste år, siger Jesper Buch.