Popstjerner og flygtninge fylder kirke i Odense

En række kendte kunstnere spiller lørdag aften i Sankt Hans Kirke sange af og for flygtninge. Overskuddet går til asyl- og modtagecentrene.

Sankt Hans Kirke i midten af Odense og det smukke kirkerum bliver lørdag aften fyldt med 'flygtningestemmer', hvor blandt andet Søs Fenger, Bryan Rice, Sys Bjerre og Freya fortolker sange, som er skrevet af flygtninge i samarbejde med musiker og psykolog Gert Barslund.

Fra Langeland kommer omkring 150 asylansøgere i bus, ledsaget af en lokal præst. Fra Odense og omegn deltager 50 flygtninge/asylansøgere. De kommer alle gratis med til koncerten, hvorimod andre må betale 100 kr. for at få adgang til koncerten

Danmarksturnéen startede torsdag aften med en fyldt Grundtvigs Kirke i København. Fredag var der koncert i Haderslev domkirke, og lørdag aften får odenseanerne så mulighed for at høre de smukke sange.

På vejen rundt i Danmark besøger tournéen flere asyl- og modtagelsescentre. Efter Odense er der en koncert i Ribe Domkirke, inden koncerten slutter i Europahallen i Aalborg med to koncerter mandag den 29. februar.

De kendte solister har besluttet at rejse rundt og optræde gratis uden honorar for den gode sags skyld, idet overskuddet går ubeskåret til oplevelser rundt om på asyl- og modtagelsescentre.

Et ganske unikt samarbejde er opstået omkring turnéen, idet erhvervsnetværket og den humanitære organisation Rotary er gået i samarbejde med Røde Kors i Danmark og Folkekirkens Asylsamarbejde for at sikre de fem koncerter.