Præst: Derfor er folkekirken på studiemesse for første gang

Folkekirken oplever stor interesse blandt gymnasieeleverne, og derfor håber den at få fat i de unge til teologistudiet.

I disse dage er de fynske gymnasieelever til studiemesse i Odense, og folkekirken er for første gang med sammen med blandt andre forsvaret, politiet, Syddansk Erhvervsskole og mange andre.

Erik Søndergaard, der har været præst i 16 år, fortæller, at tilstedeværelsen naturligvis er for at få de unge fynboer til at interessere sig for teologi.

- Når vi står på en messe, kan det måske ramme en tanke, som de unge mennesker har haft. De finder ud af, at det handler om at være sammen med mennesker. Og så handler det jo om tale om det eksistentielle, siger Erik Søndergaard, der er præst i Skødstrup ved Aarhus, til TV 2/FYN. 

I 2016 forsøgte folkekirken sig med at møde op til lignende messer i Aarhus og Aalborg, og det blev en så stor succes, at den nu satser på at fange folk på messer i hele landet.

- Det viste sig, at der var stor interesse fra mange unge, tænksomme mennesker. Nogle af dem vendte senere tilbage og skulle have ekstra oplysninger om teologistudiet og det at være præst, forklarer Erik Søndergaard.

Den jyske præst fortæller desuden, at flere af de unge gymnasieelever ofte bliver positivt overrasket, når præsterne fortæller, hvad deres arbejde til daglig går ud. 

Foto: Anders Høgh

Teologistudiet kæmper ligesom alle andre studier om at få fat i gymnasieeleverne, der skal vælge, hvilken videregående uddannelse de skal vælge.

- Nogle unge sagde, at de egentlig havde besluttet sig for et helt andet studie, men de ville da gerne lige høre, hvad vi havde at sige. Det var dejligt, fortæller præsten.

Der er studiemesse i Odense tirsdag og onsdag i denne uge.  

Fakta om studiemessen