I det fynske folks tjeneste

Pris til kampsportscenter går til løberute

De penge, som Odense Kampsportscenter i januar hev hjem til Odense, står til at komme byens orienteringsløbere til gode

Odense Kampsportscenter har samlet en lang række mindre sportsgrene under et tag.

Odense Sportscentrum vandt tilbage i januar Danskernes Idrætspris, og med den pris følger 50.000 kroner til vinderen og 50.000 kroner til vinderens hjemkommune. Og de 50.000, som Odense fik, kommer sandsynligvis ikke det succesrige kampsportscenter til gode. I stedet indstiller By- og Kulturforvaltningen, at pengene bruges på en ny orienteringsløbsrute, der kan understøtte området omkring byens havn.

By- og Kulturforvaltningen foreslår, at orienteringsruten skal laves i samarbejde med relevante foreninger som fx Odense Orienteringsklub og spejderne.

- En orienterings-/bevægelsesrute kan understøtte området omkring Odense Havn, udvikling af den Grønne Kile samt understøtte den aktuelle byomdannelsesplan for Odense Havn. Orienterings-/bevægelsesruten kan blandt andet være med til at aktivere både de organiserede og de selvorganiserede idrætsudøvere. Det foreslås endvidere, at projektet gennemføres af interesserede foreninger, som får midlerne stillet til rådighed, lyder det bl.a.

Danskernes Idrætspris uddeles en gang årligt til det projekt eller idrætsinitiativ, der har været med til at styrke eller nytænke foreningsidrætten i Danmark. Odense Sportscentrum vandt for deres arbejde med det nye center på 6000 kvadratmeter, der har samlet mange små og mindre sportsgrene i et hus.

Den 31. marts træffes den endelige beslutning om, hvad kommunens del af præmiesummen skal bruges til.