I det fynske folks tjeneste

Psykisk syge skal væk fra Odense Arrest

Alt for mange psykisk syge bliver indsat i Odense Arrest. Derfor får arresten nu såkaldte satspuljemidler til at ansætte en psykiater og en sygeplejerske, så psykisk syge kan undgå varetægtsfængsling.

Pilotprojekt skal sørge for at psykisk syge kommer væk fra arresten i Odense

Kriminalforsorgen har afsat i alt 24 millioner kroner til projektet, der skal forsøge at forhindre, at psykisk syge bliver indsat i arresten.

Odense Arrest får 2,3 millioner kroner til at køre et pilotprojekt i tre år.
Pengene skal bruges til ansættelse af en psykiater og en sygeplejerske, der skal vurdere de indsatte før de bliver sat i varetægtsfængsling i arresten.

- Udgangspunktet er at psykisk syge ikke høre hjemme i arrresten, men på en psykisk institution. For alle i fængslerne er det en dårlig ting, at der er psykisk syge i fængslerne. Specielt den psykisk syge der bliver fængslet får det skidt. Medindsatte får også skidt og de ansatte får det skidt, siger arrestforvarer i Odense, Frits Christensen.

Derfor skal alle varetægtsfængslede fremover udfylde et spørgeskema, og hvis det bliver vurderet at de indsatte er psykisk syge vil de blive sendt til en institution i stedet.

Hvert år er der 400-500 varetægtsfængslede i Odense.