I det fynske folks tjeneste

Puha - en lettelse: Kirstine og Cecilie kom ind

Kirstine Rasmussen og Cecilie Bjørn Skovsgaard klarede begge skærene - og kom ind på drømmestudiet.

04:17

optaget på de videregående uddannelser er i år rekord højt. En af grundene til, at så mange er kommet ind på deres drømmestudie er i følge pro-rektor på Syddansk Universitet , at de unge i år har været mere realistiske, når de har søgt.Færre har søgt studier, de ikke har en chance for at komme ind på.

Cecilie Bjørn Skovsgaard og Kirstine Rasmussen kunne i nat konstatere, at de havde fået plads på de eftertragtede studiepladser.

Cecilie Bjørn Skovsgaard skal læse til sygeplejerske.

- Jeg blev rigtig glad. Meget positivt overrasket. Jeg vidste godt, at chancen for, at jeg blev optaget var stor, men man jo aldrig 100 procent sikker. Så det var alligevel en lettelse, når man har det på skrift, siger hun. 

Kirstine Rasmussen kom ind på det studie, som lå i top 15 over de studier med de højeste karakterkrav - nemlig psykologistudiet på SDU. Her kræves et snit på 11,0. 

- Det er rigtig dejligt at være kommet ind. 

SDU melder, at de studerende i år har været mere realistiske i deres ansøgninger. Færre har søgt studier, som de ikke har en jordisk chance for at komme ind på.

- Det fordeler sig bedre i år end tidligere. De studerende har været mere realistiske i forhold til de krav vi har, siger Prorektor på SDU, Bjarne Graabech Sørensen.

- Det gælder specielt de populære uddannelser som medicin, jura, journalistik og psykologi.

Og Kirstine Rasmussen har også hele tiden haft en god fornemmelse i maven.

- Snittet skulle stige en hel karakter, hvis jeg ikke skulle blive optaget. Så jeg vil da sige, det er ret realistisk. 

1.422 havde søgt optagelse på Psykologistudiet på SDU - herunder havde 434 ansøgere det som 1. prioritet. I alt er 110 blevet optaget.