I det fynske folks tjeneste

Pytlick afviser anklage: Spillere må godt blive gravide

Odense Håndbolds træner siger, han ikke har sagt, at det er uacceptabelt at blive gravid i kontraktperioden.

Foto: Jonas Bertelsen

Odense Håndbolds cheftræner, Jan Pytlick, afviser, at han skulle have fortalt sine spillere, at de ikke må blive gravide, mens de spiller for hans klub.

Det fortæller den tidligere landstræner for Danmark, efter at han har modtaget hård kritik fra Håndbold Spiller Foreningen.

- Jeg har aldrig brugt den formulering, at det er uacceptabelt, at de bliver gravide. Jeg har sagt til spillerne, at jeg er irriteret over den situation, vi står i.

- Hvis nogen har misforstået eller mistolket de ting, jeg har sagt, så beklager jeg selvfølgelig, siger Jan Pytlick til TV2 Sport.

Odense Håndbold har flere spillere i truppen, der er gravide.

Præcist det samme er tilfældet for andre klubber i Primo Tours Ligaen, hvor profiler som Viborgs Rikke Skov og Rikke Poulsen samt Team Esbjergs Estavana Polman er ude af samme årsag.

- Jeg har intet imod, at spillere bliver gravide. Det er en kvindes ret. Det, der har været irriterende, er, at vi har lavet en aftale med en spiller på tre år.

Læs også Spillerforening: Pytlick ville forhindre graviditeter

- Efter tre måneder er spilleren så gravid, og sådan har det egentlig været med de tre graviditeter, vi har i øjeblikket.

- Det synes jeg ikke er i orden. Altså at man ikke får en ærlig snak om, hvordan det ser ud på den lange bane - om man kunne forestille sig, at spillerne blev gravide, siger Jan Pytlick til TV2 Sport.

Odense Håndbolds bestyrelsesformand, Jørn Bonnesen, har meddelt, at han og den øvrige bestyrelse fortsat bakker op om Jan Pytlick som træner.

Gravide ligaspillere i 2016/2017-sæsonen:

Susanne Forslund Kastrup, Team Esbjerg 
Estavana Polman, Team Esbjerg 
Rikke Poulsen. Viborg HK 
Siri Seglem, Viborg HK
Rikke Skov, Viborg HK
Susanne Madsen, Odense Håndbold
Susan Thorsgaard, Odense Håndbold
Stine Svangaard, Odense Håndbold
Hanne Trangeled, TTH Holstebro
Michaela Ek, Ringkøbing Håndbold
Kilde: TV2 SPORT