I det fynske folks tjeneste

Pytlick om syvende sejr i træk: Vi sled Esbjerg op

Træner Jan Pytlick beretter om tårnhøj selvtillid i Odense Håndbold efter holdets syvende ligasejr i træk.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Team Esbjerg var med i to tredjedele af onsdagens kamp hjemme mod Odense Håndbold.

Men så stak fynboerne af og vandt 27-18 efter en magtdemonstration i det sidste kvarter af opgøret i den bedste kvindelige danske håndboldrække.

Odense-træner Jan Pytlick havde forudset, at Team Esbjerg kunne løbe tør for kræfter til slut.

Det er dejligt, og det giver masser af selvtillid og tro på tingene. Det gør det lettere at træne i dagligdagen. Vi begynder virkelig at kunne se, at tingene flytter sig

Jan Pytlick

- Esbjerg havde store problemer med at komme igennem vores meget massive forsvar. Selv om vi var bagud med to mål i første halvleg, fik vi dækket godt op og slidt meget på Esbjerg.

- Og så steppede vi lige en tand mere op rent forsvarsmæssigt i anden halvleg. Det var det, der gjorde forskellen, mener Jan Pytlick.

- Vi blev ved med at bokse løs på dem og sled dem op. De skulle bruge mange kræfter på at komme ind til os. Det blev udslagsgivende, siger han.

Læs også Syvende sejr i træk til Odense håndbold

Pytlick var ikke tilfreds med indsatsen i første halvleg, hvor Team Esbjerg var foran 13-11 ved pausen.

- Vi lavede for mange personlige fejl og spillede for stresset i første halvleg. Vi fandt en helt anden balance i angrebet i anden halvleg, siger Pytlick.

Odense er nu oppe på syv ligasejre i træk og har kun to point op til førerholdet, København Håndbold.

- Det er dejligt, og det giver masser af selvtillid og tro på tingene. Det gør det lettere at træne i dagligdagen. Vi begynder virkelig at kunne se, at tingene flytter sig.

Læs også Fem Odense Håndbold-spillere med til VM

- Vi fik en hård start på sæsonen og tabte tre kampe i rap. Der manglede vi noget sammenspil, timing og også noget selvtillid. 

- Vi var et helt nyt hold, og vi havde ikke så meget at komme med, da det virkelig gik ned ad bakke. Det blev vi ramt på i starten, forklarer Pytlick.

Endnu vil Odense-træneren ikke tale om titelmuligheder og den slags.

- Jeg siger ikke noget. Jeg har den dybeste respekt for den liga, vi spiller i. Der er så mange dygtige hold. Man kan næsten tabe til alle hold.

- Så jeg holder begge ben på jorden og er bare glad for, at vi har vundet syv kampe i streg, lyder det fra Pytlick.

Kampen i tal

Team Esbjerg-Odense Håndbold 18-27 (13-11).
Målscorere for Team Esbjerg: Ida Karlsson 5, Estavana Polman 4, Vilde Ingstad 3, Ulrika Toft Hansen 2, Sanna Charlotte Solberg 2, Maibritt Kviesgaard 1, Kristina Liscevic 1.

Målscorere for Odense Håndbold:  Mette Tranborg 5, Mie Højlund 5, Freja Cohrt 4, Stine Jørgensen 4, Jessica Quintino 3, Pearl van der Wissel 2, Nadia Offendal 2, Kathrine Heindahl 2.

Udvisninger: Team Esbjerg 4, Odense Håndbold 5.

Tilskuere: 2.312.