Racisme-demonstration i Odense: - Alle mennesker er mennesker, uanset hvor de kommer fra

150 personer var lørdag mødt op til demonstration mod racisme i Odense. Demonstrationen var arrangeret af Racismefri by - Odense for mangfoldighed.

I anledning af FN's internationale dag mod racisme var omkring 150 personer mødt op til demonstration i Odense. Hver med deres egen agenda, men i fællesskab for det overordnede mål - en racismefri verden. 

- Ingen racisme i vores gader, råber Marianne Parsum i kor med de øvrige demonstranter, mens flokken går gennem Odenses gader med bannere og slagsange.

- Alle mennesker er mennesker, uanset hvor i verden de kommer fra, siger hun.

Mens Marianne Parsum havde et mere overordnet mål med sin deltagelse, var flere mødt op for at demonstrere mod den særlov for flygtende ukrainere, som Folketinget vedtog onsdag. 

Særlov og nedrivning

Særloven medfører nemlig andre rettigheder og vilkår for ukrainske flygtninge end for flygtninge fra andre lande.

- Jeg er forarget. Jeg er fuldstændig rasende. Jeg har de seneste par dage ikke kunnet være i mig selv. Det ukrainske folk har min sympati, til jeg dør, men den forskelsbehandling, der sker imellem flygtninge, kan jeg ikke stå inde for, siger Eren Temur, der er aktivist og medlem af Racismefri by - Odense for mangfoldighed, som står bag demonstrationen.

Længere nede i flokken går Ibrahim El-Hassan. Han er med for at sætte fokus på nedrivningen af Vollsmose. 

- Der står på vores skilt: "Vi flytter ikke". Vi er nemlig beboere i Vollsmose og under konsekvenserne af ghettolovgivningen oplever vi, at vores hjem skal jævnes med jorden, og vi skal tvangsflyttes, fortæller han.

Der var lørdag demonstrationer i 50 byer verden over.