I det fynske folks tjeneste

Råddenskab hos fynsk skrot-virksomhed

Retten i Odense har mandag idømt en 46-årig mand fra Odense en bøde på 120.000 kroner for en række overtrædelser af miljøreglerne.

Skrotvirksomheden opbevarede flere biler end tilladt og i visse tilfælde i to eller tre lag. Foto: TV ØST

Overtrædelserne af miljøreglerne fandt sted fra 2013 til 2015, hvor den dømte var den daglige leder af virksomheden, der foretager bilskrotning i Odense.

- Kommunens vilkår for driften var tilsidesat i en lang række tilfælde. Det drejede sig blandt andet om opbevaring af skrotbiler på en måde, der ikke sikrede mod udslip af væsker til jorden. Derudover havde virksomheden i lange perioder opbevaret væsentligt flere biler end tilladt og i visse tilfælde i to eller tre lag, skriver Fyns Politi i en pressemeddelse.

Odense Kommune havde igennem årene og også før 2013 foretaget talrige tilsyn med virksomheden.

- Der blev foretaget talrige tilsyn med virksomheden, uden at det satte sig nævneværdige spor i miljøbehandlingen. Papirarbejdet var samtidig forsømt, og det gjorde tilsynene vanskeligere for kommunen, skriver Fyns Politi.

Virksomheden har formelt været drevet af i alt tre anpartsselskaber, hvoraf de to henholdsvis er gået konkurs og er tvangsopløst. De var derfor ikke tiltalt. 

- Den dømte fortalte i retten, at han hverken kendte miljøregler eller virksomhedens miljøgodkendelse, skriver Fyns Politi.

Det aktuelt aktive selskab slap med en bøde på 30.000 kroner, fordi det kun har eksisteret i et kort tidsrum sidst i tiltaleperioden. Retten lagde i skærpende retning vægt på antallet af overtrædelser, det lange tidsrum, forureningsrisikoen, og at der var handlet erhvervsmæssigt.