Rådmand: De penge er afgørende for de udsatte og ensomme

"Ældremilliarden", som den forrige regering delte ud til ældreområdet i landets kommuner, ser fra næste års budget i Odense ikke længere ud til at være øremærket de ældre. De penge er

Hvis Ældre- og Handicapforvaltningen mister deres andel af "ældremilliarden", som beløber sig til 32 miliioner kroner, så må 10 nyoprettede projekter til gavn for de ældre lukke ned - eller hvis de bevares, resultere i nedskæringer andre steder.

- De her penge er helt afgørende for, at vi kan lave initiativer for nogle af de mest udsatte, ensomme og oversete ældre, siger den nye rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen

Han skal til forhandlingsbordet inden længe. Budgetforhandlingerne for næste års fordeling af pengene i Odense Kommune begynder den 16. september.

- Jeg har tænkt mig at tale de her menneskers sag i forhandlingerne. Jeg synes jo, at når man har givet penge til området, skal de også blive på området, siger rådmanden.

Han er meget opsat på at få pengene tilbageført til området.

- Hvis ikke det lykkes, er vi jo nødt til at lukke nogle projekter eller finde penge andre steder i forvaltningen, og det kommer til at betyde serviceforringelser, og det ønsker jeg for alt i verden at undgå, siger Brian Skov Nielsen.