Rådmandskabalen snart på plads i Odense

Jane Jegind bliver ny rådmand for By- og Kulturforvaltningen, mens Susanne Ursula Larsen formentlig bliver ny rådmand for Børn- og Unge. Alex Ahrendtsen bliver ikke rådmand.

Anker Boye bliver borgmester i Odense. Det stod klart tirsdag nat, da partierne bag den nuværende borgmestre kunne mønstre et flertal på 15 mod 14 til de borgerlige.

- Det var et godt resultat, og jeg er tilfreds med hvor det landede, siger Anker Boye.

Jane Jegind og Venstre fik en kæmpe valgsejr og gik frem fra tre til otte mandater. Dermed får Jane Jegind førsteret til at vælge og hun tager By- og Kulturforvaltningen.

- Jeg skal nu prøve en tredje forvaltning og det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi er stadig imod at lukke Thomas B. Thriges Gade, og vi har fået stor opbakning, så jeg håber at borgmesteren vil lytte til vores synspunkter, siger Jane Jegind.

- Jane Jegind skal naturligvis accepterer det politiske flertal der er, og de aftaler vi har lavet uden om Venstre, og det vil hun naturligvis også gøre, siger Anker Boye.

Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten bliver formentlig ny formand for Ældre- og handicapforvaltningen, mens meget tyder på at Steen Møller erstatter Peter Rahbæk Juel som rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

- Jeg kigger på det, og ser hvordan det flasker sig, men det er altid spændende at dykke ned i et nyt område, og det glæder jeg mig til, siger Steen Møller.

Dansk Folkeparti fik flere stemmer end De Konservative, men Alex Ahrendtsen skal alligevel ikke være rådmand.

- Dansk Folkeparti har haft et meget flot valg, men vi har lavet en aftale i den borgerlige lejr, og jeg er meget tilfreds med at det er Steen Møller og Jane Jegind, der skal være rådmand, siger Alex Ahrendtsen.