Rahbæk: Jeg er ikke kandidat endnu

I dag er Ankers dag. Så kan vi altid snakke spidskandidater senere, lyder det fra Peter Rahbæk Juel

- Jeg er utroligt beæret over, at Odenses borgmester gennem et kvart århundrede peger på mig, som den, han mener, er den bedste til at løfte, hvor han slipper. Sådan siger den 38-årige Peter Rahbæk Juel, som Anker Boye har udpeget til sin efterfølger som Socialdemokratiets spidskandidat, til Ritzau.

Han understreger dog, at han ikke har meldt sig på banen som kandidat endnu, selvom han er meget glad for støtten:

- Jeg har fået en opfordring, men det er en demokratisk proces, som partiet skal igennem med en generalforsamling.

Faktisk vil han helst ikke snakke om sig selv, og hvordan han adskiller sig fra Anker Boye.

- I dag er det Ankers dag. Det er en af Odenses mest markante politikere, der siger, at det nu er slut. Det bør odenseanerne og andre lade stå og dvæle.  Så kan vi snakke fremtid og spidskandidater de kommende dage, siger Peter Rahbæk Juel.

Han erkender dog, at de gennem årene har drøftet muligheden, men nu hvor det er alvor, skal den vendes igen på hjemmefronten.

Jeg skal lige et smut forbi familien igen, og så skal jeg nok melde ud, hvor jeg står i forhold til den meget pæne opfordring, jeg har fået fra Anker og fra andre i partiet.

Som sagt der er mange, der har peget på mig, så vi har tænkt, om der kunne være noget, men jeg skylder dem, der er tættest på, at vi lige får truffet denne beslutning sammen.

Anker Boye fortæller, at det selvfølgelig ikke er ham, men partiet der afgør, hvem der stiller op.

- Peter har været min wingman i mange år. Han har været politisk ordfører og min partner i Odense. Det er en ung og engageret mand med et godt hoved på sine skuldre. Men det er selvfølgeligt op til partiet, siger Anker Boye.

Anker Boye fik 11.900 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013, Peter Rahbæk Juel fik 2358 og hans mest sandsynlige modkandidat Jane Jegind fik 11.495.