I det fynske folks tjeneste

Rahbæk Juel giver rådmandspost til SF

Selvom SF mistede et mandat i Odense, lykkedes det Brian Dybro at få forhandlet sig til en rådmandspost

00:27

Trods en komfortabel sejr til rød blok i Odense - båret frem af Socialdemokraternes kanonvalg - så var klokken næsten 3.00 før Peter Rahbæk Juel havde fået fordelt de tre rådmandsposter, som rød blok råder over. Og forhandlingernes vinder var SF's Brian Dybro.

Selvom partiet endte med at miste det ene af partiets to mandater, så gik Dybro hjem med en rådmandspost. Det på beskostning af Enhedslisten, som ellers fik to mandater i Odenses kommende byråd. 

- Jeg ser det som en stor sejr for SF. Vi har selvfølgelig også mistet et mandat, og det er jo dét, som er det triste for os i denne her situation. Men at vi så går ind og leverer så godt et forhandlingsresultat og sætter os på en rådmandspost, det har væsentligt for os, og det er jeg selvfølgelig enormt glad for, sagde en træt Brian Dybro efter de langstrakte forhandlinger. 

Peter Rahbæk Juel forklarede valget af SF med kursen på rød bloks erhverspolitik. 

- Det der binder os sammen i det røde valgforbund, det er velfærdspolitikken og velfærdsprocenten, men vi er også nogle partier, som står fast på vores erhvervs- og vækstpolitik. Og det giver et naturligt samarbejde med SF og Brian Dybro, som også er med i vores erhvervs- og vækstpolitik, sagde Peter Rahbæk Juel sent natten til onsdag.

00:29

Rahbæk Juel om valget af Brian Dybro som rådmand

Luk video

Dybro sel v er ikke i tvivl om, at det er mange års parløb med Socialdemokraterne, som sikrede ham en rådmandspost.  

- SF og Socialdemokraterne ligger hinanden tæt, og det spiller selvfølgelig også ind i forhold til sådan en konstituering. 

De røde partier i Odense får i alt 17 mandater mod 12 de blå partier. Alternativet er nyt parti i byrådet, da det lykkedes for spidskandidaten Susanne Bækholm at hive et mandat hjem i sidste øjeblik.

Hvordan rådmandsposterne bliver fordelt, er endnu ikke på plads, da Jane Jegind (V) forlod rådhuset tirsdag aften uden at fortælle hvilken rådmandspost hun vil have. 

Sådan vælger partierne rådmandsposter

Borgmester: Peter Rahbæk Juel (S)
1. vælger: Jane Jegind (V) 
2. vælger: Susanne Crawley (Rad. V.)
3. vælger: Brian Dybro (SF) 
4. vælger: Søren Windell (Kons.)

 

Hvordan rådmandsposterne bliver fordelt, er endnu ikke på plads, da Jane Jegind (V) forlod rådhuset tirsdag aften uden at fortælle hvilken rådmandspost hun vil have.