Rahbæk Juel: I dag er Ankers dag

Pilen peger på Peter Rahbæk Juel som ny borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Odense. I dag ønsker han dog kun at forholde sig til politik.

Ét af dagens helt store spørgsmål har været, hvem der skal afløse Anker Boye som borgmesterkandidat efter 2017. Svaret er endnu ikke fundet, men ét er sikkert - meget peger på Peter Rahbæk Juel.

Hovedpersonen selv ønsker dog ikke at tage stilling i dag:

- Jeg kan godt forstå, at medierne gerne vil videre og snakke proces og kampe frem mod næste valg, men jeg synes også, der er noget, der hedder god gammeldags respekt for en mand, der har siddet i 25 år, siger Peter Rahbæk Juel.

Den nuværende politiske ordfører for Socialdemokraterne i Odense vil altså ikke forholde sig til, om han bliver den næste borgmesterkandidat, men gruppens mærkesag vil han gerne slå fast. Socialdemokraterne vil fortsat arbejde for at hæve kommuneskatten med 1 % for at skaffe flere penge til børn og ældre i Odense:

- Der ligger en helt konkret opgave for os som socialdemokrater, og det er at få gennemført den velfærdsprocent, få det forhandlet igennem og sikre, at der er et flertal i byrådet bag, siger han til TV 2/FYN.

Se hele interviewet med Peter Rahbæk Juel her.