Rahbæk Juel: Imamer i Odense skal tjekkes

Peter Rahbæk Juel vil have oplistet, hvor mange imamer i Odense der er på offentlig forsørgelse. Kan du varetage en menighed, kan du også passe et job, lyder det.

Socialdemokraterne i Odense vil nu undersøge, hvor mange imamer i Odense der er på offentlig forsørgelse. Det sker efter TV 2’s programmer ’Moskeerne bag sløret’, som afslører, hvordan imamer i Aarhus, blandt andet opfordrer muslimske kvinder til at følge sharia-loven og dermed blandt andet adlyde deres mand i sengen, selvom de ikke har lyst.

- Profilen i indvandrermiljøet i Århus minder meget om Odenses, og derfor bør vi også i Odense forvente, at dette kan ske. Og vi skal sætte hårdt mod hårdt. Jeg vil have oplistet, de imamer vi kender, og som er på offentlig forsørgelse. Man skal ikke kunne rådgive unge kvinder med et så håbløst samfundssyn og så samtidig leve af skattekroner, siger Peter Rahbæk (S) Juel til TV 2/Fyn.

Dermed vil socialdemokraterne i Odense altså have alle imamer undersøgt, selvom det umiddelbart kan være svært at få øje på en sammenhæng mellem Odense-imamers arbejdssituation og århusianske imamers rådgivning i forhold til sharia-loven.

- Der er ikke nogen sammenhæng, men vi skal være på forkant. Derfor kan vi blive nødt til at få det opgjort. Vi skal gå benhårdt efter dem, som træder ved siden, og et af de steder vi kan ramme dem er på er på pengepungen, siger Peter Rahbæk Juel. Han vil samtidig lægge pres på at få de imamer, som er på forsørgelse ud på arbejdsmarkedet.

- Hvis du kan varetage en menighed, kan du også varetage et job. Og vi skal have så mange som muligt af dem ud på arbejdsmarkedet, siger Peter Rahbæk Juel, til TV 2/Fyn.

Exit-strategi skal gøres mere synlig

Samtidig vil socialdemokraterne gøre det lettere for muslimer at komme ud af miljøet, hvis de f.eks. føler sig undertrykt.

- Vi gerne have en klart formuleret exit-strategi til de børn og familier, der er trængt op i en krog. Der skal være en tydelig hjælp og samlet overblik over de indsatser, der skal hjælpe disse mennesker, siger Peter Rahbæk Juel.

- Lige nu skal man være i kontakt med en kommunal medarbejder, for at finde ud af hvordan man kommer i et exitprogram. Det er for besværligt, der børe være let tilgængelig information, som alle hurtigt og simpelt kan finde. Eksempelvis materialer til medarbejderne på gaden og ligeledes på kommunens hjemmeside.

TV 2/Fyn har i dag forsøgt at få en kommentar fra flere fynske imamer, men det har ikke været muligt at få kontakt få til nogen endnu.

 

Politiske kommentarer til Peter Rahbæk Juels forslag om tjek af imamer