I det fynske folks tjeneste

Reformationen i konfirmandhøjde: 1200 på vandring i Luthers fodspor

Årets konfirmander, der er om et par måneder bekræfter deres tro ved alteret, går i uge 5 rundt i Odenses gader for at opleve reformationen i konfirmandhøjde.

Foto: Søren Stjerne Schmidt

I denne uge har hundredvis af konfirmander gået rundt i de odenseanske gader med deres præster lige efter mørkets frembrud. Meningen med dét er, at de skal møde reformationen i konfirmandhøjde.

Den ellers ikke så indbydende vinterkulde danner rammen om en fortælling af, hvordan den reformation, som Luther startede i for 500 år siden, har indflydelse på kirke og kristendom i dag.

I grupper af cirka 100 bliver konfirmanderne sendt rundt i byen med lysende armbånd. På turen rundt i gaderne vil de besøge Odenses kirker, og i Gråbrødre Klosterkirke støder de på selve kirkens reformator Martin Luther. Han braser bogstavelig talt ind i kirken - og bringer lys ind i middelalderens mørke og gør op med katolsk afladshandel.

I Domkirken er det måden at fejre gudstjeneste på, der skal diskuteres. Bispeboligen i Klaregade forvandles til ”Skt. Gertruds Kloster”, og i Skt. Hans Kirke er der fokus på dåben.

Torsdag aften kan du i Fyn Live med Signe Ryge se mere til den vandringen rundt i Odense.