I det fynske folks tjeneste

Region Syddanmark vil hjælpe til med letbane

Region Syddanmark undersøger muligheden for at medfinansiere en letbane i Odense.

Region Syddanmark vil nu undersøge muligheden for at medfinansiere letbanen i Odense. Arkivfoto.

Det er planen, at man i 2020 kan tage en letbane rundt i Odenses gader.

Odense Kommune er allerede så langt fremme med planerne om letbanen, at man forventer at gå i gang med anlægsarbejdet i slutningen af næste år.

Regionsrådet i Region Syddanmark har derfor mandag besluttet at undersøge, om regionen kan indgå i selve projektet.

- Vi vil selv stå med et stort behov for hurtig og præcis kollektiv trafik til Nyt OUH og Syddansk Universitet både, hvad angår personalet, der skal tage sig af patienterne, og gode adgangsforhold for vores patienter, som måske ikke ejer en bil, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

- Jeg bakker derfor fuldt op om Odense Kommunes projekt. Det er ganske enkelt en forudsætning for, at det nye universitetshospital kommer til at fungere.

En lang række undersøgelser

Det, der skal undersøges, inden det står klart om Region Syddanmark kan støtte letbanen økonomisk, er blandt andet et skøn over, hvor mange passagerer, der vil benytte sig af letbanen, og hvad letbanen vil betyde for erhvervsudviklingen. Også det juridiske skal være på plads.

Det hører også med til at opgaven at se på mulighederne for at opføre og drive letbanen som et 'Offentligt Privat Partnerskab', et såkaldt OPP.

- Regeringspartierne har jo peget på, at privat finansiering kan være med til at sikre de højt prioriterede investeringer i en tid, hvor de offentlige finanser ikke rummer samme muligheder. Jeg forventer derfor, at staten melder sig på banen med sin del af finansieringen, siger Carl Holst.