Regionen klar med penge til letbane

Regionen bør være med til at finansiere en letbane i Odense. Det mener den konservative regionsrådsgruppe efter, at det i går kom frem, at staten vil putte penge i projektet.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S), meldte i går ud, at staten giver penge til en letbane i Odense, og nu melder regionen sig også på banen.

- Vi skal følge op, ikke bare med det lånetilsagn, vi allerede har givet, men kigge på, om vi kan bidrage på andre måder, så vi i fællesskab kan sikre, at letbanen bliver til noget, siger det konservative medlem af Region Syddanmark Lasse Krull til TV2/Fyn.

Også regionsrådsformanden gav tirsdag udtryk for, at han ville være med til at finde pengene, men at det kan koste andre steder i den fynske trafik.

- Så står vi i en situation, at vi måske skal lukke busruter for at få penge til det, og derfor skal vi jo bare have fundet en model, så det er mest muligt hensigtsmæssigt, sagde Carl Holst (V) tirsdag.

Selvom det kan koste lokale ofre, mener Nyborgs borgmester, der skal gøres, hvad der er nødvendigt for at finde pengene.

- Der er rigtig mange penge til infrastruktur i regionen, og så må vi se, hvordan vi gør det, så det kommer alle borgere til gavn, og så må vi alle yde nogle ofre, hvis det er nødvendigt, siger Erik Christensen (S).

Politikerne på Christiansborg lægger op til en Århus-model, hvor stat, kommune og region går sammen om at finansiere letbanen.