I det fynske folks tjeneste

Regler overtrådt ved asbestarbejde på vuggestue

Reglerne blev overtrådt, da håndværkere fjernede asbesttaget på vuggestuen, Storkereden, i Langelandsgade i Odense. Det fastslog Arbejdstilsynet torsdag. Arbejdet blev udført mens børn og personale var i institutionen.

Asbesttag blev fjernet forkert

Regler overtrådt, men ingen konsekvenser

Arbejdstilsynet besøgte Storkereden torsdag og fastslog, at arbejdet med at fjerne de asbestholdige tagplader ikke er foregået efter reglerne.

De siger, at pladerne skal bringes forsigtigt ned i en container, så de ikke går i stykker. Men på Storkereden er de blevet smidt ned fra taget og dermed er reglerne brudt.

Arbejdstilsynet vil nu kontakte Tømrermester Søren Thode, som stod for tagarbejdet. Det er endnu uvist, om det får konsekvenser for firmaet.

Lederen af Odense Kommunes Ejendomskontor, John Douglas, siger til TV 2/Fyn, at sagen kan betyde, at børn i institutioner bliver flyttet under fremtidige arbejder af den slags.

- Ingen kan være tjent med, at der opstår sådanne bekymringer, siger han.

Det får dog ingen konsekvenser for tømrerfirmaet fra kommunens side.

- Normalt er alt  iorden og firmaet overholder reglerne, siger John Douglas.

Bekymring for sundheden

Da tagarbejdet stod på, befandt børn og personale sig på vuggestuen. De havde fået at vide, at der ikke var fare på færde, fordi tagpladerne ville blive fjernet i hel tilstand.

Men undervejs faldt der plader ned, og der var byggestøv over det hele, så personalet blev alligevel bekymrede.

Efterfølgende besøgte repræsentanter for Træ Industri Byg stedet af bekymring for de tømrere, der har udført arbejdet. Det besøg førte til en anmeldelse til Arbejdstilsynet.

- Vi troede, at sikkerheden var i orden. Så er det jo kedeligt bagefter at opdage, at der alligevel var grund til bekymring, siger lederen af Storkereden, Tove Henriksen.

Tilfreds med afslutning

Tove Henriksen er dog glad for reaktionen på de ansattes bekymringer. På et møde torsdag formiddag fik de tilsagn fra Odense Kommune om at vuggestuen bliver rengjort den kommende weekend både inde og ude.

- De har taget os alvorligt og reagerer hurtigt, og det er jeg glad for, siger Tove Henriksen.