Regnskabsguld: Fynske projektfirmaer skovler penge ind

5E Byg fra Odense og AG Gruppen tjente styrtende med penge i 2020.

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen A/S og 5E Byg er i særklasse i den fynske byggebranche.

Mens AG Gruppen - tidligere Arkitektgruppen - landede et overskud på 136 millioner kroner ud af en omsætning på 648 millioner kroner, rundede 5E Byg et overskud på 100 millioner kroner i 2020.

5E Byg omsatte for 1,2 milliarder kroner.

Det afslører de netop offentliggjorte regnskaber.

Corona-krisen har, udover en kort opbremsning i foråret, ikke fået de store konsekvenser for AG Gruppens aktiviteter i 2020. 

Ud over de mange gode partnerskaber fremhæver indehaver og administrerende direktør Robin Feddern en stærk og tilpasningsparat medarbejderstab, som en vigtig årsag til det imponerende resultat.

- Særligt Corona-krisen, med de deraf følgende udfordringer, har sat fokus på, hvor privilegeret en virksomhed AG Gruppen er, når den har så dygtige medarbejdere. Vi skylder alle medarbejdere stor tak for indsatsen i det forgangne år, siger Robin Feddern i en pressemeddelelse.

Hver medarbejder bidrager med 1,6 millioner kroner

AG Gruppens har i øjeblikket masser af aktiviteter omkring Hovedstaden, Odense, Århus og Horsens, hvor koncernen har flere projekter på vej.

Resultatet påvirkes positivt af en delvist frasalg af flere joint venture andele. 

- Vi har i en årrække fokuseret på at være en god samarbejdspartner for kapitalstærke investorer, hvilket vi nu høster frugterne af, siger Robin Feddern.

AG Gruppen

Hos 5E Byg steg omsætningen med 13 procent til 1,2 milliarder kroner.

Ifølge administrerende direktør i 5E Holding er koncernens styrke, at man er konkurrencedygtige på prisen og kan levere kvalitetsbyggeri til tiden.

Han nævner selv byggeriet af supersygehus i Region Syd.

5E Bygs ordrebeholdning er rekordstor og udgør 3,6 milliarder kroner frem mod 2024.

Opgaverne spænder fra 100 millioner op til 800 millioner kroner, oplyser koncernen.

I 2021 forventer Per Jørgensen en omsætning på knap 2 milliarder kroner og dermed nærmer man sig de største entreprenører på ren byggevirksomhed.

Hver af de 60 medarbejdere omsætter for 20 millioner kroner og bidrager med 1,6 millioner kroner på bundlinjen.

5E Byg har 25 større byggerier og er bl.a. i gang blandt andet fem p-huse, syv boligprojekter, to store kontorhuse i København, et nyt stort bolig og erhvervsbyggeri i Cortex Park i Odense og fire byggerier i tilknytning til Nyt OUH.

5E Byg er også i gang med Danmarks største P-hus på 60.000 kvadratmeter i Kastrup.

Den fynske koncern har stort fokus på bæredygtigt byggeri og samarbejder bl.a. med Byg til Vækst for at få flere ledige i arbejde.

5E Byg