Rejsegilde på det nye havnebad i Odense

Nu venter vi bare på sommeren. Mandag eftermiddag er der rejsegilde på det nye havnebad i Odense.

Anledningen er en fejring af havnebadet, vejret er flot og klart - men alligevel er det formentlig ikke ligefrem en dukkert, der frister de fremmødte på Odense Havn på denne fine sidste dag i februar måned.

Byggeriets håndværkere, politikere og pressen er i dag inviteret til rejsegilde på byggeriet på havnen, der skal bringe tankerne hen på den maritime verden.

- Havnebadet skal være med til at skabe rammerne om det gode liv, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind, der forestiller sig, at folk gennem flere generationer kommer til at bruge havnebaddet.

Til juni skal Odenses nye havnebad stå klar til at tage imod badende gæster, der vil dyppe tæerne i havnen uden fare for at blive sejlet ned i forurenet havnevand.

- Det har hele tiden været planen, også fra politisk side, at havnebadet skulle stå klar i sommeren 2016, så det bestræber vi os på at nå, siger Martin Petersen, afdelingschef for Fritid og Biblioteker i Odense Kommune.

Selve badet er isoleret fra kanalens eget vand. Bassinet bliver over 33 meter langt og får en vanddybde på mellem 0,8 og to meter. Der bliver plads til omkring 300 badende gæster ad gangen.

- Havnebadet er blot endnu et element i transformationen af Odense hen mod at blive en storby. Havnebaddet skal selvfølgelig motivere til, at endnu flere mennesker bruger havnen som en bydel i Odense, fortæller Martin Petersen.

Byggeriet startede i maj sidste år og forventes at koste omkring 35 millioner kroner.