I det fynske folks tjeneste

Rekord til Skole OL: Sjovt at prøve noget nyt

Over 1.000 skoleelever fra 4. til 7. klasse dyster i disse dage i atletik ved det lokale Skole OL i Odense.

00:30

Interessen for at deltage i årets Skole OL i Odense har være meget stor, fortæller Event- og Udviklingschef Andreas Jeppesen fra OGF Odense Atletik. Video: Ole Holbech

I en strid forårsblæst gik over 500 elever fra 4. og 5. klasser fra skoler i Odense Kommune mandag formiddag i indmarch på Odense Stadion. Klar til den lokale dyst i Skole OL. Og tirsdag kom så turen til godt 500 elever fra 6. og 7. klasser.

Eleverne dyster i hækkeløb, stafet, længdespring, spydkast og løb.

Interessen for at deltage i årets Skole OL i Odense har være meget stor, fortæller Event- og Udviklingschef Andreas Jeppesen fra OGF Odense Atletik.

Læs også 500 børn til Skole OL i Odense

- Interessen har være helt enorm. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg åbnede for tilmelding - uden at melde noget ud - i december, og allerede i januar, da jeg sendte invitationen ud, var der kun få pladser tilbage, fortæller Andreas Jeppesen.

Få atletik tilbage i folkeskolen

For nogle af eleverne var det første gang, de mødte en traditionel atletikdisciplin som hækkeløb. Det gælder blandt andre Mohammed Shadi Al Salem og Fatama Ahmed Sharad fra 4. a på Abildgårdskolen i Odense.

- Det er første gang, jeg prøver det, men det er sjovt at prøve noget nyt, fortæller Fatama Ahmed Sharad.

Det er også første gang, at Mohammed Shadi Al Salem prøver at deltage i hækkeløb, men det gik fint. 

- Jeg havde ikke forventet, at det var sådan her. Så det var lidt wow, siger Mohammed Shadi Al Salem.

Læs også Skole-OL: Dyster med bue og pil

Event- og Udviklingschef Andreas Jeppesen fra OGF Odense Atletik håber, at eleverne får en fantastisk oplevelse ved at få prøvet kræfter med atletikken.

- Atletikdisciplinerne er lidt væk fra folkeskolen, så det prøver vi at få introduceret igen, og det er Skolen OL helt fantastisk til, siger Andreas Jeppesen

Målet med det lokale Skole OL er at finde de klasser, der skal deltage i det landsdækkende Skole OL, der foregår Aarhus i dagen fra den 12. til den 16. juni. Her vil der være flere end 8.000 deltagere i forskellige sportsgrene.

02:03 Luk video

Hvad er Skole OL?

Skole OL er en event, der finder sted hvert år, hvor folkeskoleelever fra 4. til 7. klassetrin inviteres til at dyste ved lokalstævner i forskellige discipliner.

Vinderne bliver inviteret til at deltage i finalestævnet, som afholdes i dagene 12. til 15. juni 2018 på Ceres Park i Aarhus.

Disciplinerne der konkurreres i ved det lokale atletikstævne er følgende:
4. og 5. klasse: 60 meter, 400 meter, længdespring, boldkast, 20×60 meter stafet
6. klasse: 80 meter, 400 meter, længdespring, hylerkast, 20×60 meter stafet
7. klasse: 100 meter, 400 meter, længdespring, hylerkast, 20×60 meter stafet

Alle klassetrin: 60 meter hækkeløb med tilpasset højde efter klassetrinnet.

Eleverne får point for de opnåede resultater. De fem bedste resultater for henholdsvis drenge og piger i hver disciplin plus klassens stafetresultat, udgør klassens samlede resultat.

Vinderklassen fra det lokale Skole OL går direkte i finalen.

De resterende klasser, som deltager ved Skole OL i Odense, konkurrerer på lige fod med klasser fra resten af landet, om de resterende finalepladser. Her indsamles resultaterne fra skolerne over hele landet, og de klasser som klarede sig bedst, inviteres også til at deltage ved finalen.

Læs mere på Skole OL’s ”hjemmeside”.

Kilde: OGF Odense Atletik