I det fynske folks tjeneste

Rekordmange optaget på SDU

4178 unge får i løbet af idag brev om, at de er optaget på Syddansk Universitet.

Dermed fortsætter SDU stigningen i antallet af optagne. Sidste år slog SDU også rekord. Her blev 3435 unge optaget, men i år er der altså 20 procent flere, som skal studere på universitetet.

Fremgangen kan spores i alle SDU's studiebyer. 3244 får tilbudt studieplads i Odense, 156 i Esbjerg, 264 i Kolding, 220 i Sønderborg og 294 i Slagelse.

- Jeg er glad for, at vi kan tilbyde så mange unge en uddannelsesplads, og jeg håber, at også de, der skal rejse langt for at komme i gang med deres studier, tager imod vores tilbud, siger rektor Jens Oddershede, som har noteret sig, at unge fra over alt i landet har søgt ind på SDU.

Selvom universitetet optager rekordmange, så er der også mange unge mennesker, der bliver skuffede. Mere end 13.000 har søgt optagelse på SDU, og det betyder, at flere uddannelser, som traditionelt har optaget alle, er nødt til at afvise ansøgere.

Det gælder blandt andet engelsk, filosofi og historie.

For dem, der idag bliver skuffede, er der dog måske et lille håb. Der er stadig uddannelser, hvor der er få ledige pladser.

De ledige pladser vil næste uge fremgå af universitetes hjemmeside, og alle ansøgninger, som er fremme inden 8. august, vil være med i kapløbet om de sidste pladser.