I det fynske folks tjeneste

Rektor: Studiekaos overdrevet

SDUs rektor Jens Oddershede mener, at udsagnene om kaos på universitetet er overdrevede. Men lidt ekstra pres vil der altid være i forbindelse med en studiestart, siger rektoren.

SDUs rektor Jens Oddershede mener ikke, at universitetet er presset på grund af ekstra studerende.

Der er optaget 1000 flere studerende på Syddansk Universitet i år sammenlignet med sidste år, og det har ifølge de studerende givet kaos i undervisningslokalerne. Men rektor Jens Oddershede mener ikke, at det står så slemt til.

- Jeg synes, at det er en voldsom overdrivelse i forhold til virkeligheden. Og det er ikke noget nyt, at der er lidt ekstra pres på lokalerne. Sådan har det altid været i en studiestartsfase, men vi har styr på det, siger Jens Oddershede til TV 2/FYN.

Løsningen på, at der er mere trangt på gangene end sædvanligt og dermed behov for yderligere plads, skal ikke findes i frafald blandt eleverne.

- Vi kalkulerer aldrig med frafald og håber selvfølgelig, at alle de nye studerende fortsætter. Men erfaringen viser, at der altid falder nogle fra, selvom det tal har været faldende de sidste år, siger Jens Oddershede.

De ekstra studerende er ifølge rektoren universitetets bidrag til, at samfundet ønsker at uddanne flere - og det øgede pres vil universitetet forsøge at komme i forkøbet med udvidet undervisningstid i alle lokaler samt udvidelser.

- Vi er i gang med udbygninger og at etablere nye studiezoner, siger rektoren, der dog medgiver, at der er pres på kantinen i øjeblikket.

- Det er en udfordring, men vi må appellere til, at de studerende spiser lidt mere bredt over dagen, og så må vi gøre noget ved den problematik i takt med udviklingen, siger Jens Oddershede.