Rengøringsrobot gør shoppingcenter klar til julehandel

Rosengårdcenteret har som det første shoppingcenter i Danmark investeret i en UVD-robot, som skal bidrage til rengøringen af centret.

Der er kommet en ny kollega til blandt rengøringspersonalet i Rosengårdcenteret.

En særlig desinfektionsrobot skal nemlig fremover bidrage til rengøringen af centret. Det er en UVD-robot, som er udviklet af de odenseanske robotvirksomheder UVD Robots og Blue Ocean Robotics.

Den nye rengøringsrobot fungerer således, at den kører rundt i centret om natten og lyser på overfladerne med sin ’lysmast’. Lyset er af den særlig type UV-C-lys, som har en desinficerende effekt, når det får lov til at lyse i ganske få sekunder på en overflade.

Robotten vil eftersigende kunne fjerne 99,99% af alle bakterier og vira på centrets overflader.

Robotten erstatter ikke det hele

Selvom Rosengårdcentret har investeret i en rengøringsrobot, betyder det ikke, at den erstatter den normale rengøring.

- Vi går stadig lige så meget op i at overholde de gængse retningslinjer med blandt andet håndsprit, afstand, mundbind og maksimum antal besøgende. Og vi gør naturligvis lige så grundigt og lige så hyppigt rent, som vi hele tiden har gjort. Når vi så tilmed får vores nye ’maskot’ til at køre rundt, kan vi sikre en endnu højere grad af hygiejne end i noget andet dansk center, siger centermanager Casper Bach Andersen i pressemeddelelsen.

UVD-robotten i sin stald i Rosengårdcentret.
UVD-robotten i sin stald i Rosengårdcentret.
Foto: Rosengårdcenteret

En fynsk robot

Robotten leveres af UVD Robots, som har hovedkvarter på Svendborgvej i Odense. UVD Robots er et brand af Blue Ocean Robotics, som leverer servicerobotter til hele verden.

- Én ting er, at der findes desinfektionsrobotter; det er i sig selv en fantastisk opfindelse, og vi har mere brug for dem end nogensinde før. Når verdens bedste desinfektionsrobotvirksomhed tilmed ligger i vores baghave, og vi dermed kan handle lokalt, ja, så er det altså endnu bedre, siger Casper Bach Andersen.