Reserven Rasmussen vinder stort løb

Cykelrytteren Alex Rasmussen vandt søndag den amerikanske nyklassiker Philadelphia International Championship.

Præcis en uge efter Alex Rasmussen blev snydt for etapesejren på den afsluttende enkeltstart i Giro d'Italia, var det tid til revanche for den fynske sprinter.

Det skete, da den danske HTC-Highroad-rytter søndag vandt den prestigefyldte amerikanske nyklassiker Philadelphia International Championship i en massespurt efter 251 kilometer.

Det er Alex Rasmussens første sejr efter skiftet til HTC-Columbia.

Den 26-årige dansker slog de to hurtige ryttere Peter Sagen (Liquigas) og Robert Förster (UnitedHealthCare Pro Cycling) på stregen.

Egentlig var det slet ikke meningen, at Alex Rasmussen skulle køre efter sejren, men i stedet agere leadout-mand for sin holdkammerat Leigh Howard, men australieren fik defekt kort før mål.

Dermed var der fri bane for Rasmussen til at køre for sejren, og selvom optakten ikke var optimal for danskeren, klarede han at holde konkurrenterne bag sig.

Det amerikanske løb, der blev kørt første gang i 1985, er vundet af flere store ryttere, blandt dem Lance Armstrong. Også Jakob Piil og Matti Breschel har vundet Philadelphia International Championship.

Det er tredje år i træk, at HTC-Highroad vinder løbet. I 2009 vandt Andre Greipel, og i 2010 vandt Matthew Goss.

Sidste søndag var Alex Rasmussen meget tæt på en sejr på den afsluttende enkeltstart i Giro d'Italia.

En punktering en kilometer før mål kostede imidlertid danskeren etapesejren, som briten David Millar snuppede med en tid, der var syv sekunder bedre end fynboens.