I det fynske folks tjeneste

To restauranter i Odense: Dusinvis af lovbrud fundet hos landsdækkende burgerkæde

Fødevarekontrollen har efter en større razzia hos kæden Burger Shack fundet store problemer.

Det er ikke første gang, at Burger Shack i Odense får en sur smiley af Fødevarekontrollens besøg. Sidste år var den også gal. Arkivofoto. Foto: Anders Høgh

Ifølge Ekstra Bladet har en razzia foretaget af Fødevarekontrollen hos den landsdækkende burgerkæde Burger Shack afsløret store problemer og lovbrud. I Odense har kæden to restauranter. Én i Vintappestræde og én på Odense havn. 

Det drejer sig om alt fra dårlig behandling af fødevarer til stærkt misvisende markedsføring. Kædens udsagn om sig selv er ifølge Fødevarekontrollen på en lang række punkter misvisende.

Læs også Endnu en sur smiley til burgerbar: Landsdækkende burgerkæde får allerførste sure smiley i fynsk restaurant

Burger Shack har skrevet, at deres bøffer bliver lavet om natten, så de er helt friske til næste dag. Men det passer ifølge eb.dk ikke.

Løj i markedsføringen

Fødevarekontrollen fandt ifølge netavisen både frosne bøffer og kylling i blandt andet Odense, der havde ligget i op til seks dage. I nogle tilfælde var kødet også opbevaret for varmt.

Desuden har kæden ifølge myndighederne markedsført sig med, at deres bøffer indeholder Wagyu-kød, der er kød af særligt høj kvalitet.

- Det er klart vildledende, når direktøren og en kok i en video står og blander en tredjedel af det dyre Wagyu-oksekød i kød til burgerbøffer, for faktum er, at der kun er én procent Wagyu i.

- Direktøren har i anden anledning oplyst os om, at indholdet af Wagyu er 7-15 procent, hvilket heller ikke er sandt, siger chef for Fødevarestyrelsens rejsehold Michael Rosenmark til Ekstra Bladet.

I Odense restauranten, der ligger på havnen, kunne man slet ikke dokumentere, hvor kødet kom fra.

Flere sure smileyer

Desuden har kontrollen fundet konventionelle grøntsager og udenlandske råvarer, selv om Burger Shack skriver, at alt er økologisk lokalt.

Samtidig beskriver Ekstra Bladet en lang række kritisable episoder med fødevarer, der er blevet opbevaret ved for høje temperaturer.

Burger Shack, der har over 15 restauranter landet over og flere på vej, har tidligere fået sure smileys fra myndighederne.

Læs også Fluerne sværmer om prisvindende burgerbar

I Odense fik Burger Shack tilbage i maj 2019 også en sur smiley.

Tidligere i juli skrev Horsens Folkeblad, at restauranten i Horsens fik en sur smiley og fik destrueret 62 kilo kød, der var opbevaret langt varmere end tilladt.

Burger Shacks restauranter er helt eller delvist ejer af anpartsselskabet BS Q Restauranter, der igen er ejet af aktieselskabet Food Alien, der igen er ejet af Qasem Ziar.

Ifølge regnskabsdatabasen BIQ har Food Alien ikke afgivet officielle regnskaber.