I det fynske folks tjeneste

Reumert-nomineringer regner over Fyn

Reumert-komiteen har givet fem nomineringer til fynske forestillinger. Vampyrgyser med i kapløb om blive årets forestilling.

Nanna Christine Morks og Mikkel Bay Mortensen i en bloddryppende scene fra "Lad den rette komme ind" på Odense Teater.

De kan være godt tilfredse på to teatre i Odense, for når Reumert-komiteen deler nomineringer ud, er det ensbetydende med et stort skulderklap og opmærksomhed fra hele den danske teaterbranche.

Fagfolkene i juryen har rejst hele landet tyndt for at se de nyeste bud på dansk teater. Og Teater Momentums forestilling "Lige om lidt bliver alting meget sjovere" slap  igennem nåleøjet som nomineret til Årets Danseforestilling/Performance.

 

Lige om lidt bliver alting meget sjovere. Forestilling på Teater Momentum

Og begejstringen er til at føle på hos Teater Momentum.

- Optur! Hurra! Yes! 

- Optur! Hurra! Yes! Vi er glade, lyder det fra en begejstret Anders Skovgaard, projekt- og eventansvarlig på Teater Momentum. Teaterleder Marianne Klint fortsætter: 

- Jeg er vildt glad! Især fordi det er mange år siden, at Momentum sidst har været Reumert-nomineret for en forestilling. Enkeltpersoner har været nomineret, men denne gang er det hele teatret.

Også Odense Teaters vampyrgyser "Lad den rette komme ind" har fået den prestigefulde nominering som "Årets forestilling" og en nominering for bedste scenedesign. Forestillingens scenografi var baseret på ganske få remedier på scenen. Det ene øjeblik var man i soveværelset for i det næste at være i skaterparken eller en mørk skov. Den enkle scenografi på Sukkerkogeriet formåede at rumme det hele, og det faldt åbenbart også i juryens smag.

Og så har Odense Teaters Benjamin Kitter fået en nominering til årets mandlige birolle for hans præstation i "Hvem har æren", en forestilling om æresdrab, også på Sukkerkogeriet.

Samme forestilling giver anledning til en nominering mere. Rolf Heim er nomineret som bedste instruktør for "Hvem har æren" på Odense Teater og for "Arne går under" på Bådteatret. 

 

Benjamin Kitter i baggrunden som manden til en utro hustru i forestillingen "Hvem har æren". Et æresdrab er nødvendigt, men hvem skal udføre det? I forgrunden kvindens bror, spillet af Martin Bo Lindsten.

 

De nominerede i kategorien Årets Danseforestilling / Performance er:
• 7EVEN, Black Box Dance Company 
• Ildfuglen, Dansk Danseteater
• Lige om lidt bliver alting meget sjovere, Teater Momentum

De nominerede i kategorien Årets Scenedesign er:
• Julian Toldam Juhlin, 'Soli Deo Gloria', Betty Nansen Teatret og 'Citroner i vand', Det Lille Teater 
• Ditlev Brinth og Peter Schultz, 'Lad den rette komme ind', Odense Teater
• Rolf Søborg Hansen, 'Arne går under', Bådteatret

De nominerede i kategorien Årets Mandlige Birolle er:
• Benjamin Kitter, 'Hvem har æren?', Odense Teater 
• Flemming Enevold, 'Vintersolhverv', Det Kongelige Teater 
• Tom Jensen, 'Melodien der blev væk', Nørrebro Teater

De nominerede i kategorien Årets Instruktør er:
• Peter Langdal, 'Sommeren uden mænd', Republique 
• Rolf Heim, 'Hvem har æren', Odense Teater og 'Arne går under', Bådteatret 
• Staffan Valdemar Holm, 'Topmøde for de mest deprimerede', Republique

De nominerede i kategorien Årets Forestilling er:
• 'Vintersolhverv', Det Kongelige Teater 
• 'Lad den rette komme ind', Odense Teater 
• 'Topmøde for de mest deprimerede', Republique

Årets Reumert-priser uddeles 12. juni kl. 20 i Operaen i København.

Herunder kan du se TV 2/FYNs indslag om de tre forestillinger.

 

02:49

En kvinde har været sin mand utro. Nu skal hun slås ihjel fordi familiens ære skal renses!\nEt teaterstykke tager fat på emnet æresdrab ved at gøre det forfærdelige til en komedie.

Luk video

 

02:31

Vi har set det på biograflærredet - og vi har set det på Netflix. De blodsugende vampyrer indtager tidens fortællinger. Og nu er turen kommet til teatret. Men hvordan går det når to teenagere skal rykke sig fra sofaen til teaterstolene.

Luk video

 

02:54

Hvis man har arbejdet rigtig længe med nogle ord og skrevet dem ned til nogle sætninger, kan det være en stor oplevelse at høre andre læse dem op.Nu skal vi møde en person der for første gang skal opleve sine egne ord blive til meget mere end bare en oplæsning.

Luk video