Revolvermand fra Odense ville ikke skyde

På trods af at have medbragt et skarpladt våben, så ville han ikke bruge det, fortæller tiltalt i skudsagen i Fields i København, hvor to personer blev ramt.

Den 28-årige mand fra Odense, som skød to mænd i storcentret Field's sidste år, skød ikke først, og det var ikke hans hensigt at ramme nogen.

Det fortalte han tirsdag i Københavns Byret, hvor han sammen med otte andre unge mænd er tiltalt for forsøg på manddrab 18. marts sidste år.

- Tænkte du, at du ville affyre revolveren, da du gik rundt om hjørnet?, spørger anklager Tomas Hugger vedrørende skudopgøret, som fandt sted i parkeringskælderen.

- Nej, overhovedet ikke. Der kommer skud mod mig, så jeg falder. Jeg bliver bange og affyrer to skud, siger han.

På videoovervågningen kan man se den 28-årige løbe ind i en blind vinkel bag en mur, og det er angiveligt på dette tidspunkt, udenfor kameraets synsvinkel, at skuddene falder.

To personer blev ramt af de to skud. Den ene i armen og den anden i ryggen. Sidstnævnte sidder nu i kørestol.

- Jeg rammer desværre. Det var ikke min hensigt at ramme nogen, siger den 28-årige.

Ifølge den tiltalte truede den anden gruppering med en pistol inde i Field's.

Skulle besøge sin bror

Han fortæller, at han bor i Odense, og at han kun var i København for at besøge sin bror, som en uge inden var blevet skudt i Herlev og lå i koma.

Et vidne har tidligere tirsdag fortalt, at episoden fra Herlev ikke havde noget med opgøret i Field's at gøre.

Det stemmer ikke overens med hvad odenseaneren fortæller.

Han siger, at han tog med til Field's for at tale med den anden gruppering, da han havde hørt, at de vidste, hvem der stod bag skuddene mod broren ugen før.

Grupperingen på fem personer, som den 28-årige er en del af, havde alle skudsikre veste på i Field's, og de havde, ud over revolveren, medbragt knive.

Ifølge den 28-årige var det kun ham, der kendte til revolveren, og han bar vesten fordi, hans bror lige var blevet skudt.

Flere af de ni tiltalte skal senere tirsdag afhøres i sagen.