I det fynske folks tjeneste

Richard Møller Nielsen er blevet bisat i Odense

Familie, venner og kolleger tog afsked med den folkekære tidligere landsholdstræner Richard Møller Nielsen.

01:40

1 af 17

Den tidligere fodboldlandstræner Richard Møller Nielsen, der stod i spidsen for Danmark ved EM-triumfen i 1992, blev onsdag bisat i Ansgars Kirke i Odense.

Kirken var ifølge flere medier fyldt, da familie, venner og fodboldkolleger var samlet for at tage den sidste afsked.

Familien kendte på forhånd til det store fremmøde. Ifølge Fyens Stiftstidende var en større gruppe af fans mødt op for hædre den store folkehelt og tidligere landstræner.

Via en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU) har sønnen Tommy Møller Nielsen på vegne af familien udtrykt taknemmelighed over det store antal henvendelser om bisættelsen, som han mente, at Richard Møller Nielsen ville have været stolt og beæret over.

- Derfor er vi nødt til at melde ud, at selve den kirkelige handling inde i kirken bliver forbeholdt familien og vennerne og de mange spillere, trænere og kolleger fra klubberne og fodboldforbundene, som min far har haft fornøjelsen at kende gennem årene, sagde han.

Richard Møller Nielsen, der har en særlig plads i mange danskeres hjerte, fik ifølge flere tidligere kolleger, heriblandt Peter Schmeichel, ikke den hæder, som han fortjente for sine præstationer.

Det samme synes præsten Gustav Recks at mene, da han holdt sin tale for den afdøde.

- Der var nogle få, der var for små til at anerkende hans store format. Men for de mange var han for længst blevet folkeeje, lød det i talen.

Hans store format bliver dog anerkendt, når forårspremieren på Superligaen skydes i gang i den kommende weekend, hvor samtlige af rundens seks kampe åbnes med et minuts klapsalver som hyldest.

DBU har samtidig valgt at optage Richard Møller Nielsen i fodboldens Hall of Fame.

Richard Møller Nielsen døde torsdag efter længere tids sygdom. Han blev 76 år gammel.