I det fynske folks tjeneste

Rigsadvokat vil have bandeleder udvist

FisFis, den fynske hashhandler og bandeleder, der i landsretten undgik en udvisning, risikerer alligvel  at blive smidt ud.

FisFis ( eller FezFez ), tidligere bandeleder af Black Ghost i Odense, riskerer alligevel at blive udvist. Rigsadvokalten har anket dommen fordi den kan få principiel karakter for kommende sager.

Heftig politisk debt

Rigsadvokaten har besluttet, at han vil forsøge at få dommen over den omstridte Mahmoud Khalil Salem, også kendt som Fez Fez, ( eller FisFis),  for Højesteret.

Det udløste en heftig politisk debat, da Østre Landsret den 31. marts besluttede, at Salem trods en dom på seks års fængsel skulle have lov at blive i landet.

Retten var delt, men Salem slap med en betinget udvisning, fordi han har kone og otte børn her i landet.

Ingen fribillet til familiefædre

For folk, som på værste facon afviser at være en del af det danske fællesskab, vil jeg tage hele demokratiets arsenal i anvendelse for at sikre, at de ikke skal være her. Og det er denne sag et eksempel på, lød det eksempelvis fra integrationsminister Søren Pind (V).

Flere andre partier har valgt at bakke op om kritikken.

- Det kan ikke være sådan, at familiefædre får en fribillet til at begå grov kriminalitet, uden at de også bliver udvist. Der må være en grænse, og den vil vi gerne have justitsministeren til at vise os, lød det under debatten fra Socialdemokraternes Julie Skovsby.

Fez Fez ( eller FisFis) blev primært dømt for handel med hash, og landsretten valgte at lægge et år oven i byrettens straf. Men den betingede udvisning fik lov at stå ved magt.

Får betydning for andre sager

Når Rigsadvokaten nu beder Procesbevillingsnævnet om lov til at føre sagen for Højesteret, så er det fordi, der er tale om en principiel afvejning mellem den dømtes kriminalitet på den ene side, og hans ret til et familieliv på den anden, lyder vurderingen.

Derfor forudser Rigsadvokaten, at hvis sagen kommer for Højesteret, så vil den få betydning for andre sager.

I sagen blev i alt syv mænd idømt fra tre et halvt til seks års fængsel.