Royalt besøg på Sanderumgaard

Dronningen åbner Sanderumgaards Romantiske Have.

Med besøget har fynske royalister i dag mulighed for at komme helt tæt på Majestæten.

Tirsdag formiddag åbner hun en udstilling på Fyns Kunstmuseum med en række kunstværker, der er relateret til haven på Sanderumgaard. Senere på dagen skal Dronningen åbne haven, hvor hun naturligvis også får en rundvisning på de snoede stier i det 200 år gamle anlæg.

Følg med i Dronningens besøg på tv2fyn.dk og i aftenens udsendelser på TV2/Fyn og TV2/Fyn+.

Historien om Sanderumgaards Romantiske Have

Sanderumgaards Romantiske Have blev anlagt i 1793, da hofmarskal og kammerherre Johan Bülow (1751-1828) brat blev forvist fra hoffet. Han flyttede herefter til sit nyligt erhvervede gods på Fyn.

Johan Bülow var lidenskabeligt interesseret i botanik, så han gik straks i gang med at anlægge sin egen romantiske have.

Landskabshavens udformning med snoede stier og slyngede kanaler, skulle give den vandrende stadig nye og afvekslende naturscenarier, og lysthuse og monumenter blev placeret så vandet fra kanalerne og de små søer gav stemningsfulde spejlinger af havens himmel.

Genskabelsen af haven har i dag været mulig fordi Johan Bülow var en detaljeret dokumentarist, som minutiøst nedskrev havens udvikling og beplantning i sine havedagbøger.

Her finder du Sanderumgaard

Vis Sanderumgaard på et større kort